Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kırşehir Başkanı Ömer Ali Öz 14-17 Kasım 2021 tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen IBF (International Business Forum-Uluslararası İş Forumu) toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
MÜSİAD Kırşehir Başkanı Ömer Ali Öz, IBF toplantısının dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile olan ticari ilişkilerin daha da gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Öz toplantıya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti;  
“Kardeş ülke Azerbaycanın Bakü şehrinde 25 ülkeden 1000’e yakın iş insanın katılımıyla International Busines Forum (IBF)  tamamlandı. 
Bir çok panel, B2B görüşmeleri, çeşitli etkinliklerle zenginleşen programda Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl CABBAROV, Azerbaycan Ulaştırma Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Rashed NABİYEV, Azerbaycan Kobia Başkanı Orkhan MAMMADOV, Azerbaycan İşverenler Federasyonu Başkanı Memmed MUSAYEV, Ekonomi Bakan yardımcımız Nurettin NEBATİ, Azerbaycan Büyükelçimiz Cahit BAĞCI, IBF Başkanı Erol YARAR, MÜSİAD Başkanımız Mahmut ASMALI, Azerbaycan çeşitli kurumlarının başkanlarınında katılımlarıyla coşkulu bir şekilde geçti. 
Yatırım Fırsatları; Tarım, Turizm,Sağlık, Sanayi Bölgeleri,Dağlık karabağ bölgesinin altyapı yatırımları, Mayınlı alanlarda kullanılamayan tarım arazileri,  Azerbaycanda  inşaat , alt yapı da dahil yatırımlar ticari ve iktisadi alanda görüşüldü. Görüşmelerde iş insanları bir çok ticari bağlantı gerçekleştirdi . Azerbaycan Ekonomi Bakanı CABBAROV;  Gelirlerinin büyük bir bölümünü Petro kimya endüstrisinden sağlayan Azerbaycanın diğer alanlarda da etkinlik göstermek istediğini ve bu çerçevede MÜSİAD ve Türk iş dünyasından destek beklediğini ifade etti. Niyet mektupları karşılıklı olarak imzalandı. Kardeş ülke Azerbaycan‘a destek ve yanında duruşumuzun, önümüzdeki süreçte ete kemiğe tamamen bürünüp iki kardeş ülkenin kendi menfaatlerine olacak şekilde ilerleyeceğine inanıyoruz. Bu destek Azeri kardeşlerimizi son derece memnun etmiştir. Önümüzdeki süreç için ticari ve iktisadi alanda kapı aralanmıştır. Bizim içinde MÜSİAD ruhuna uygun olarak , MÜSİAD’ın varoluş sebeplerinden birini yerine getirmiş olmanında memnuniyetini yaşıyoruz. 3 günlük forumun iş dünyamız ve ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)