Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 31 yaşında. 
Hakkın ve hukukun, Bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle 9 Mayıs 1990'da kuruluşun gerçekleştirildiğini ifade eden MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Ömer Ali Öz, "Ülkesi için hassasiyet sahibi iş adamlarının kurduğu derneğimiz bu gün Dünya'da 93 ülkedeki 223 irtibat noktası ile Türkiye’nin en yaygın STK’sı olarak ülkemizi her platformda temsil etmekte.” dedi.
Ömer Ali Öz “İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, 'kamu yararına' hizmet veren büyük bir aile. Ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket ederek belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır amacıyla her geçen gün büyüyoruz”.
“MÜSİAD UĞRUNDA YAŞAMAYA HAZIR OLDUĞUMUZ BİR İDEAL”
MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Ömer Ali Öz, 31. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Hayırlı, uzun ömürler MÜSİAD
9 Mayıs 1990... Ülkemizin şahit olduğu dönüm noktalarından bir gün. ülkesinin hak ettiği geleceği için fikirlerini, hayallerini nasıl ifade edeceği üzerinde kafa yoran bir avuç idealist ve dertli insanın cesurca çıktıkları yolun başlangıcıdır. Ülkemizin kalkınmasının yüksek ahlak ve yüksek teknoloji kavramlarında mündemiç hale gelen ilkler ekseninde mümkün olduğuna inanın genç girişimcilerin farkındalık yolculuğudur. Yasalar karşısında eşit olsalar da siyasal aktörlerin ve elitler karşısında eşit olmayan genç idealistlerin başlatmış olduğu varlık mücadelesidir. Ateşlenen bu fitil 31 yaşındadır. Varlık mücadelesinden başarıyla çıkan MÜSİAD bugün yaşadığı tecrübeler ile başka bir gelecek tahayyül ediyor.
“MÜSİAD KİM VAR DENİLDİĞİNDE BEN VARIM DİYENLERİN GÜCÜ”
“Her gün binlerce üye iş insanı ve milyarlarca yatırım imkanı ile madde ve manevi katma değerler bu çatı altında bizleri bekliyor. Çoğumuz için evimiz, eğitim yuvamızı, güvenli limanımız olan ve en olgun haliyle otuz yılı geride bırakan derneğimiz MÜSİAD adeta bir elmas madeni gibi içinde sakladığı kıymetli değerlerin çıkarılmasını, keşfedilmesini bekliyor.
“Derneğimizi oluşturan üç temel yapı taşına yönelik her bir üye olarak yapmamız gereken ödevlerimiz olduğuna inanıyor. Bunlar, MÜSİAD’ın kurumsal yapısı, her biri birbirinden değerli üyeleri ve son olarak içinde bulunduğumuz toplumdur. Bu üç ana yapı taşına ayrı ayrı değecek gücümüz olduğunu, geçmiş birikimlerimiz bize öğretti. Otuz yıl sonrasını planlayabilen, zamanın en iyi teşkilat yapısına ve hatta siyasi partilerin; onlarca dernek ve vakıfların örnek olduğu bir kurumsal kurguya sahibiz. Bu yapının dişlilerini her zamanki gibi tıkır tıkır işler kılmaz ve işler tutmak durumundayız. 
“Dünya global bir köye dönerken, MÜSİAD üyeleri dünyanın dört bir yanında daha fazla görünmeli, yüksek ahlak ve yüksek teknoloji bayrağını olabildiğince çok yerde dalgalandırmayı başarmalı. MÜSİAD bizleri basılmadık yer, çalınmadık kapı, gidilmedik bırakmayacak bir bakış açısına, cesarete ve güce sahip kıldı. Kim var denildiğinde geçmişte olduğu gibi MÜSİAD olarak toplumun her kesimine ben varım diyerek, ekonomiyi, siyaseti, akademiyi ve toplumu yönlendirecek gücümüzü, sahip olduğumuz bu kıymetli varlık sebebimizi birbirimize, üyelerimize, toplumlun her kesimine daha çok hatırlatmalıyız.” (HABER: BEYHAN BALLI)