Kırşehir’de araç sahiplerinin her yıl ödemek durumunda olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV ) birinci taksitinin ödemede son günlere gelindi.
İlk taksiti Ocak ayında yatırılan MTV’nin ikinci taksit ödemelerinin, 31 Ocak’ta sona ereceğini belirtern Kırşehir Defterdarlığı yetkilileri, araç sahiplerini bu süre içinde ödemelerinin kendi yararlarına olacağını ifade ettiler.
Karayolları Trafik Şubesi’ne kayıtlı bütün motorlu araç sahiplerinin yılda iki kez ödemek zorunda oldukları bir vergi türü olan Motorlu Taşıtlar Vergisi, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit şeklinde ödeniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’den veya anlaşmalı bankalardan Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu ödenebiliyor. Ödemelerini nakit olarak ya da kredi kartıyla taksitle bile yapılabiliyor.
Araç sahiplerinin her yıl ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarı, Karayolları Trafik Kanunu gereğince belirleniyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin hesaplanmasında aracın türü, yaşı ve motor hacmi önem taşıyor. Aracın otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan olmasına göre ödenecek vergi tutarı değişiklik gösteriyor.
Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil ve motosikletlerin yaşı ve silindir hacmine göre, otobüslerin yaşı ve oturma kapasitesine göre belirleniyor. Kamyon ve kamyonetlerde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı göz önünde bulundurularak MTV tutarı hesaplanıyor. (HABER: BEYHAN BALLI)