KISA adı MEDAŞ olan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.’in bu yıl Kırşehir il genelinde 12 milyon 558 bin 539 liralık yatırım yaptığı bildirildi.
MEDAŞ’tan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e verilen bilgiye göre, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Kırşehir il genelinde şebeke ıslahı, aydınlatma tesisi, trafo tesisleri, enerji nakil hat yenilemeleri gibi çalışmalar için geçen yıl 12 milyon 558 bin 539 liralık yatırım yaptı.
MEDAŞ yetkilileri, bu yatırımlar ışığında MEDAŞ’ın Kırşehir’e yapacağı yatırımların her geçen yıl katlanarak devam edeceğini belirterek, Kırşehir’de elektrik dağıtımının daha sağlıklı bir sisteme geçirilmesinin hedeflendiği, elektrik kesintilerinin en az düzeye indirileceği hatırlatıldı.
Halen Kırşehir’de elektrik hatlarının yer altına alınması, yeni trafoların yapılması, beton direklerin kaldırılarak aydınlatmaların yenilenmesi gibi çalışmaların devam ettiğini belirten MEDAŞ yetkilileri, Kırşehir’de yatırımların artarak yıl sonuna kadar devam edeceğini, 2020 yılı yatırım programı için gerekli hazırlıkların da devam ettiğini ifade ettiler.
Kırşehir’de aydınlatma tesisi, trafo tesisleri, enerji nakil hat yenilemeleri gibi çalışmaların yapılması nedeniyle planlı elektrik kesintileri yapan MEDAŞ’ın bu çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak planlanan süre içinde yeniden elektrik vermesi vatandaşları da mağdur etmiyor. (HABER: BEYHAN BALLI)