Meram Elektrik Dağıtım A.Ş, hizmet verdiği Kırşehir ilinde, elektrik kesintilerinin sayı ve sürelerinin azaltılması ile birlikte müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisinin tedarikini sağlamak amacıyla maliyeti 80 Milyon TL’ye varan yatırım ve bakım çalışmalarına devam ediyor.
Kırşehir’de geçtiğimiz yıllarda yaşanan kötü hava koşullarından etkilenen ve ekonomik ömrünü dolduran elektrik şebekesinin yenilenmesi için çalışmalarını başlatan MEDAŞ, Toklumen, Uzunali Uşağı ve Karaduraklı Köylerine enerji veren Yeşilli Kök ve Toklumen arası Enerji Nakil Hattını yenileme işini Mayıs ayı içerisinde tamamlanmasıyla birlikte Yenice Mahallesi, Ahi Evran Mahallesi, Kervansaray Mahallesi, Medrese Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Kuşdilli Mahallesine enerji sağlayan hatların yer altına alınması Aralık ayı içerisinde tamamlanacağı belirtildi.
Mucur ve Boztepe ilçelerinde müşterilerin arızalardan etkilenmemesi için alternatif besleme çalışmaları da devam ediyor. 
Her yıl düzenli olarak yapılan geniş kapsamlı onarım ve bakım çalışmalarının haricinde, yıl boyunca belirli periyotlarla aydınlatma sistemleri, elektrik hatları ve trafolar kontrol edilerek ömrünü dolduran ekipmanların değişimi, ömrünü doldurmamış olan ekipmanların ise bakım çalışmaları yapılıyor. (HABER MERKEZİ)