Yaz mevsimi ile birlikte eşi ve çocuklardı ili birlikte doğaya çıkıp mangal keyfi yapmak isteyen Kırşehirliler et ve kanat fiyatlarının yüksekliği ile adeta şok olmaya başladılar.
Mangal sezonu açıldı, tavuk kanat 20 liraya fırladı
Ramazan ayının ardından mangala gitmek isteyen Kırşehirliler ani hava değişikliği ve yağmurlar nedeniyle bunu yapamazken, birkaç gündür hava sıcaklıklarının artması ile mesire ve doğaya çıkıp mangal yapmak istediler. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artınca mangal sezonu da açıldı. Ancak kısa süre öncesine kadar kilosu 12-14 lira seviyesinde seyreden tavuk kanadının kilosunun bir anda 20 lirayı geçmesi ile adeta şok olan vatandaşlar ister istemez pikniğe gitmekten vazgeçmeye, ya da kanat erine bütün tavuğu parçalatarak onunla gitmek zorunda kalıyor.
Havaların ısınmasını fırsat bilip ailesiyle mangal keyfi yapmak isteyenler ise kasap ve marketlerin yolunu tutuyor. Mesire alanlarına akın eden vatandaşların vazgeçilmezi arasında yer alan tavuk kanadının kilosu 20 lirayı geçti. Ramazan ayı öncesi kilosu 12-14 lira seviyesinde seyreden tavuk kanadının kilosu, talep yoğunluğundan dolayı 20 lirayı aştı.
Tüm piliç ve incikte ciddi bir fiyat artışı yaşanmazken, sadece kanat etinin fiyatının artması dikkat çekti. Halen bütün tavuğun kilosu 6-7 liradan satılıyor. İnciğin kilosu da 12-13 liradan satılıyor.
Kırşehir’de market ve kasaplara tavuk eti sürün bir tavuk firmasının yöneticisi, "Tavuk fiyatlarında yaz aylarında artan talebe paralel fiyatlarda yükseliş oluyor. Sadece mangal sezonunun başlamasıyla artan talep sebebiyle kanat etinde yükselme yaşandı. Mangal sezonunda tavuk eti tüketiminde artış yaşanıyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Tabi Kırşehir’de insanlar kanatla mangal yapamayınca bütün tavuğu parçalatıp, daha uygun fiyata mangal yapabiliyor" dedi.
Sıcak havayı fırsat bilip mangal yakmak isteyen Kırşehirliler ise "Bu sene mangal sezonu geç te olsa açıldı. Günler öncesinden kilosunu 13 liraya aldığım tavuk kanadını şimdi 20 liradan alıyorum. İş stresini atmak için mangal keyfi çok iyi geliyor. Zamlansa da bu keyiften geri duramıyoruz. Ancak tavuk eti satıcıları da biraz vicdanlı olma. Bu kadar artış olmamalı" diye konuştu. (HABER: MUALLA CEYLAN)