KIRŞEHİR Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Üyeleri’nin Avrupa Birliği Uluslar Arası Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip oldukları bildirildi.
Kırşehir Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Şahinoğlu’nun girişimleriyle ilimizde faaliyet gösteren, oto mekanik, oto kaporta, oto boya, oto elektrik, oto rot balans ve ön düzen oto tamircilerinden olan beş adet meslek dalında faaliyet gösteren esnaflarımız Avrupa Birliği uyum yasası çerçevesinde Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi oluyor.
Kırşehir Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Şahinoğlu yaptığı açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren, oto mekanik, oto kaporta, oto boya, oto elektrik, oto rot balans ve ön düzen oto tamirciliği meslek dallarında faaliyet gösteren esnafımızın alması gereken bu belge olmadan yanında çırak ve kalfa çalıştıramayacağı için yaptığımız girişimler sonucu maliyeti 1250,00- TL’ye varan ilgili belgeyi ARİF ULUSLAR ARASI MESLEKİ YETERLİLİK KURUMUYLA yapmış olduğu protokol gereği ücretsiz olarak verecektir. İlgili belgelerin sınavları 2020 Şubat ayı içerisinde başlayacaktır” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)