Kırşehir’de maaşlarını ve kurban bayramı ikramiyelerini alan vatandaşlar kurban almak için pazarların ve mandıraların yolunu tutuyor. Şehrimizde küçükbaş kurbanlıklar 1500 liradan, büyükbaş kurbanlıklar 15 bin liradan başlıyor.
Salı günü başlayacak ve dört gün sürecek Kurban Bayramı öncesi Kırşehir’de vatandaşlar kurbanlık hayvan almak için Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Pazarı ile şehrimizin muhtelif semtlerinde bulunan mandıralara akın etti.
Kırşehir Ticaret Borsası, Kırşehir halkının kurbanlıklarını gönül rahatlığıyla alabilmeleri için Canlı Hayvan Pazar yerinin bayramın ikinci gününe kadar açık tutulmasını kararlaştırdı.
Kırşehir’de küçükbaş kurbanlıklar 1500 liradan, büyükbaş kurbanlıkların 15 bin liradan başlaması kurban kesecek vatandaşları düşündürürken, fiyatların düşmesini bekleyenler de bayram sabahı ya da ertesini gününü bekleyeceklerini bildirdiler.
Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, bayramın ikinci gününe kadar Borsa çalışanları ile veteriner hekimin görevinin başında olacağını, halkın sağlıklı kurban almaları için her türlü imkanı sunacaklarını belirterek “Canlı hayvan Pazar yerimiz bayramın ikinci gününe kadar açık tutulacaktır. Halkımızın kurbanlık hayvanlarını sağlıklı bir şekilde temin etmeleri için tüm borsa personeli ile Veteriner Hekim kontrolünde kurban satışları devam edecektir. Canlı Hayvan Pazarında, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir alım-satım yapması için borsamız tarafından gerekli tüm tedbirler alındı. Hayvan pazarına giriş ve çıkışlarındaki güvenlik kameralarına yeni 3 adet MOBESE kameralar ilave ederek toplam 18 adet kamera ile giriş çıkışlar kontrol altına aldık. Kameralar sayesinde kaçak ve hırsızlık olaylarını büyük oranda önledik. Yine giriş kapısında veteriner hekimimiz kulak küpesiz ve sağlık raporsuz kurbanları tespit edecek ve anında müdahale edecek. Yine kameralar sayesinde pazara sahte para ve kaçak kurban sokanları tespit edeceğiz. Bu sayede hem hırsızlık hem de dolandırıcılık olaylarına karşı önlemiş olacağız. Havyan sahipleri ve vatandaşlarımız rahatlıkla gelip alışverişlerini yapabilecek, ayrıca pazara girişte hayvan sahiplerinin kulak küpesi ve sağlık raporlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları gerektiği aksi takdirde pazara girişleri yapılmayacakları konusunda uyarıyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)