Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
2020 Nisan Ayı mizanı ve gelir-gider bütçesinin görüşülmesi, 2019 Nisan Ayı Faaliyetleri, “Basında Biz” gündemiyle Meclis Başkanı Mehmet Aydın başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Aydın, açılış konuşmasında şunları kaydetti:
“Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası 2020 Nisan Ayı olağan Meclis Toplantısı’na hoş geldiniz.
“Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Yılmaz, KOBİ Kurulu Toplantısına katıldı. Toplantıda Covid-19 salgının KOBİ’lere etkisini değerlendirmek üzere elektronik ortamda yapılan toplantıda bölgelerdeki vakaların, piyasanın ve üyelerin durumları, bankaların ve hükümetin aldığı tedbirlere ilişkin görüşler ile alınması gereken ilave tedbirler görüşüldü.
“Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Yılmaz Telekonferans Yöntemi ile Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında 365 Oda ve Borsa başkanlarımızın katılımı ile video konferans gerçekleştirdiler. Toplantıda Covid-19 salgınının ekonomiye yönelik etkileri ve alınan tedbirler istişare edildi.
“Bildiğiniz üzere odamız tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı 2019 yılı Fizibilite Desteği’ne başvuru yapıldı. Bu kapsamda “Kırşehir’in Dijital Belleği Müzesi“ başlıklı projemizin çalıştayı gerçekleştirildi.
“Covid 19 salgını nedeniyle zor günler geçiren üyelerimize rahatlatmak bir nebze nefes olmak için TOBB ve Denizbank arasında imzalanan Nefes Kredisi protokolü kapsamında, 28 Nisan 2020 tarihinden itibaren Denizbank Kırşehir Şubesine Nefes Kredisi başvuruları başladı.
“Üyelerimizin talepleri doğrultusunda Halk Bankası Can Suyu Kredisi başvuruları başladı ve odamıza kayıtlı şahıs firmaları krediden yararlanma imkanı sağlandı.
“Akreditasyon Sistemi kapsamında, Stratejik Planımızın; İl ve Üyelere Yönelik Ekonomik, Sosyal, Kültürel ve Teknolojik Projeleri Hayata Geçirerek Katma Değer Yaratmak amacı kapsamında, Odamız toplantı salonunda Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Yılmaz, Genel Sekreterimiz Pınar Demir ve İl Tarım Müdürü Kenan Şahin, Şube Müdürü Ersin Öğülmüş ve Ziraat Mühendisi Müfide Akgün'ün katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.” (HABER: BEYHAN BALLI)