Vali Akın: “2016-2021 yılları arasında ilimizde KOP İdaresince 117 projeye 61 milyon TL ödenek sağlanmıştır”

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca ilimizde yürütülen çalışmalar Vali İbrahim Akın başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Valilikte düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, toplantıda, ilgili kurum amirleri ile birlikte KOP İdaresince ilimizde yürütülen projeleri değerlendireceklerini söyledi.

Yoğun olarak tarımsal üretimin yapıldığı ilimizde, sulanabilir alanların arttırılması amacıyla sulama projelerine önem verdiklerini belirten Vali İbrahim Akın; “Malumunuz olduğu üzere dünyada yaşanan gelişmelerden dolayı tarımsal üretim her geçen gün daha da değer kazanmaktadır. Üretimi ile kendi kendine yetebilen ürün çeşitliliğine sahip olan ülkemizde verimi arttırmak amacıyla arazilerin sulu tarıma açılması için ilgili kurumlarımızca projeler hazırlamaktayız. Bu kapsamda, 2016 – 2021 yılları arasında ilimizde KOP İdaresince 117 projeye 61 milyon TL ödenek sağlanmıştır. Bölgemiz ve ilimizde yoğun olarak yaşanan kuraklık göz önüne alınarak bu ödenekten 36 milyon 664 bin TL’si küçük ölçekli sulama projelerine harcanmıştır.” dedi.

İnsan yaşamında son derece önemli bir yeri olan suyun etkin ve verimli kullanımının gereğine işaret eden Vali İbrahim Akın, toplantıda 2021 – 2023 yıllarını kapsayan KOP Bölge Kalkınma Planı çerçevesinde ilimizde gerçekleştirilecek projelerin de gözden geçirileceğini dile getirdi.

KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’in KOP İdaresince yürütülecek projelerle ilgili bilgi verdiği toplantı, Kırşehir’in gelişip kalkınması için hazırlanan projeler ile ilgili yapılan fikir alış-verişi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)