TÜRKİYE’DE konut fiyatlarındaki artış, piyasada durgunluğa neden oluyor.
Ülke genelinde emlak piyasasında geçen yıla oranla fiyatlarda artış olurken, ilimiz Kırşehir’de konut fiyatlarındaki artışla birlikte emlak piyasasındaki durgunluk da sürüyor.
Konut alım ve satışının adeta yok denecek kadar olduğu şehrimizde, konuta olan talep fazlalılığa da fiyatların yüksek olmasında etken olarak nitelendiriliyor.
Döviz kurundaki dalgalanmalarla birlikte ekonomi piyasasında olduğu gibi emlak piyasasında da seçim sonuçlarının ülkenin gidişatındaki etkisinin neyi değiştireceği merakla beklenirken, vatandaş kış mevsimi ile birlikte talep fazlalılığına karşı fiyatların düşmesi beklentisi içerisinde.
Şehrimizde emlak piyasasındaki durumla ilgili bilgisine başvurduğumuz Ziya Dulkadiroğlu, “Maalesef büyük bir durgunluk yaşıyoruz. Şu anda hiçbir alım-satım yok. Kış sezonuna giriş ve fiyatların yüksek oluşu Kırşehir’de. Konut fiyatları maalesef çok yüksek, bu da konut maliyetleri, girdilerin fazla oluşundan kaynaklanıyor. Ayrıca Kırşehir’de konuta talep fazla, bu da fiyatlar da düşüş yok. Düşüş olmadığı için de alım-satım yok denecek kadar az. Piyasanın durumunu bekliyor vatandaş” şeklinde konuştu.
Yurt genelinde ve ilimiz Kırşehir’de zaman zaman konut satışlarında durgunluk olsa da, alım ve satımlardaki azalma konut fiyatlarındaki artışı etkilemiyor.