Kırşehir’in “Yüz akı” TSO Başkanı Mustafa Yılmaz aday

Yılmaz: “3 yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na adayım” 
    
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, gelecek yıl yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Yaptığı çalışma ve hizmetlerle Kırşehir halkının ve üyelerinin büyük sevgi ve saygısını kazanan Mustafa Yılmaz, 3 yıldır büyük bir onur ve gururla yürüttüğü Ticaret ve Sanayi Başkanlığı’na aday olacağını duyurdu.
Gelecek yıl yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Oda bünyesinde faaliyet gösteren 12 meslek grubu içerisinde seçilme yeterliliğini kazanmış üyelerin de kayıtlı oldukları gruplarında meslektaşlarını temsil edebilmek adına tatlı bir yarışa gireceklerini belirten Başkan Mustafa Yılmaz, kendisinin de Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na talip olduğunu açıkladı.
4 yılda bir yapılan seçimlerin gelecek yıl Nisan veya Mayıs, ya da kuvvetle muhtemelen Ekim ya da Kasım ayında gerçekleştirileceğini belirten Başkan Mustafa Yılmaz, seçim takvimi ve adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Bilindiği üzere Ticaret ve Sanayi Odaları anayasamızın 135. Maddesine göre; “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları; belli bir mesleğe mensup olanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlâkını korumak maksadı ile kanunla kurulan ve organları kendi üyeleri tarafından kanunda gösterilen usullere göre yargı gözetimi altında, gizli oyla seçilen kamu tüzel kişilikleridir.”
Bu bağlamda demokratik yönetimin vazgeçilmez bir gerekliliği neticesinde Türkiye’nin en eski odalarından ve ilimizin en büyük sivil toplum örgütlerinden olan Odamızda 2022 yılı Nisan - Mayıs aylarında ya da kuvvetle muhtemel 2022 yılı Ekim - Kasım aylarında 4 yılda bir yapılan olağan seçim süreci tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda da başlayacaktır.
“Odamızda faaliyet gösteren 12 meslek grubu içerisinde seçilme yeterliliğini kazanmış üyelerimizde kayıtlı oldukları gruplarında meslektaşlarını temsil edebilmek adına tatlı bir yarışa gireceklerdir. Grubunda seçilerek meclis üyesi olan üyelerimiz tamamen gönüllülük esasına dayanan, hiçbir maddi getirisi olmayan ve yeri geldiğinde işlerinden, ailelerinden feragat ederek şehrimize hizmet edebilme gayretinin tatlı hazzını yaşayacaktır.
Ben de şahsım adına yukarıdaki duygu düşüncelerle, yine hem meslek grubumdan meclis üyeliğine, hem de 3 yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğumu tüm saygıdeğer kamuoyu ile paylaşmak isterim. 
“Her ne kadar seçime daha uzun bir sürecin olması ihtimal dahilinde olsa da, şimdiden tüm adaylarımıza başarılar diler sevgi, saygı ve dayanışma içerisinde bir seçim olmasını gönülden temenni ederim. Saygılarımla…” (HABER: BEYHAN BALLI)