Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, ihracat yapan tüm firmaları kutladı

Kırşehir’in ihracatı rekora doğru koşuyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Ağustos ayı ihracat rakamlarına göre Kırşehir’de Ağustos ayında 31.921 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği açıklandı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, ihracat rakamlarının her ay arttığını ve rekora doğru koştuğunu açıkladı.

Bu yılın ilk 8 aylık döneminde Kırşehir’in toplam ihracatı 264 milyon 375 bin dolar olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Geçen yılın ilk 8 aylık döneminde ise 185 milyon 818 bin dolar ihracat gerçekleştirilmiştir. 2021 yılı ilk 8 aylık dönem ile 2022 yılının aynı dönemi arasında yüzde 42.27 oranında bir artış söz konusu, ihracat rakamlarımızdaki artışın devam etmesi memnuniyet vericidir. Sektörel olarak ağustos ayı ihracat rakamlarına baktığımızda ise özellikle hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, kimyevi maddeler ve mamulleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri ve iklimlendirme sanayi ürünlerinde artış gözlemlenmiştir. Bu artış hızının devam ederek yılın son çeyreğinde de devam etmesini ve bir önceki yılın rekorunun devamını bekliyoruz. İlimizin ihracatına katkı sağlayan, ilimiz için istihdam ve katma değer yaratan üyelerimizi tebrik ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)