Kırşehir’de istihdam arttırıcı yatırımlar olmayınca işsizlik sürekli artıyor.
Kırşehir’de kamuya ait devam eden hizmet binası yatırımları ağır aksak devam ederken, istihdamı artıracak ciddi bir Yatırım da bulunmuyor. Kırşehir’i yönetenlerin ve özellikle AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin bankalar nezdinde daha çok girişimlerde bulunması gerektiğini ifade eden Kırşehirliler, çevre illerde bunun pek çok örneklerinin olduğunu söylediler.
Başka illerdeki gibi gençlerin çalışabileceği alanların kazandırılması gerektiğini ifade eden Kırşehir’deki bir hemşehrimiz bu konuda gazetemize yaptığı ziyarette şunları söyledi:
“Kırşehir’de gençler iş için çalmadıkları kapı kalmıyor. Kırşehir Belediyesi tıka basa doldurulmuş, yeni istihdam yapamıyor. Bir Petlasımız var onun da şu an ihtiyacı yok. Geriye bir Organize Sanayi Bölgemiz kalıyor, buradaki küçük ve orta ölçekli sanayicilerimiz de bırakın yeni işçi almayı, personelde azaltmaya gidiyor. Geriye bir şey kalmıyor. Bu konuda istihdam arttırıcı yatırımlar yapılmalı. Örneğin 35 şehirde bulunan kurumsal çağrı merkezinden biri de şehrimize kazandırılsa olmaz mı? İçerisinde bankaların, kamu kurumlarının özelde 75-80 şirketin olduğu bunları tek çatıda toplamış geldikleri şehirlere lokasyon kurup yaklaşık 1000-1500 kişiye ekmek kapısı oluşturulan bu sistem kazandırılsa iyi olmaz mı? Kırşehir’de bulunan çağrı merkezi gibi değil, tamamen kurumsal orta Anadolu’da bulunmuyor. Sadece Kırıkkale’de var. Bu konu araştırılsa, bu işi yapan 2-3 firmadan biri Kırşehir’e getirilse nasıl yatırım yapıyorlar, nasıl geliyorlar, bunlar araştırılsa güzel olmaz mı? Bu konuda Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin bir araştırma yapıp, girişimlerde bulunmasını istiyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)