Pazartesi günü  onbir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlayarak Salı günüRamazan Bayramı’nı kutlayacağız.
Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazlarından biri olarak kabul edilen tatlıyı kendi elleriyle yapıp misafirlerine ikram etmek isteyenlerin sayısı günden güne azalırken, şehrimizde faaliyet gösteren tatlı imalathanelerinde yoğun bir üretim yapılıyor. Bayrama bir gün kala birbirinden güzel bayram tatlı çeşitleri tezgâhtaki yerini alırken işletmeciler bayram mesaisini yoğun şekilde sürdürüyor.
Şehrimizdeki pastaneciler bayramlık tatlı hazırlığına bir hafta önce başladıklarını, bayramların vazgeçilmezi olan baklava, burma, şöbiyet, bülbülyuvası, kadayıf ve benzeri birçok tatlı tezgâhlarını imal etmeye başladıklarını söylediler.
Tatlı imalatçıları, maliyetlerin artması nedeniyle geçen yıla göre Kırşehir’de tatlı ve börek fiyatlarında geçen yıla oranda 10-20 liralık bir artışa gittiklerini, ancak fiyatların yüksek olmasından değil, vatandaşların alım gücünden dolayı satışların da azaldığına dikkati çektiler.
Bu yıl, tatlı siparişlerinde geçen yıla oranla düşüş olduğunu ifade eden Kırşehir’deki tatlı esnafları, halkı kalitesiz tatlılara karşı uyararak, kendilerinin ve misafirlerinin sağlığı için ucuz ürünlere itibar etmemeleri gerektiğini belirttiler.
Şehrimizde yıllardır tatlı imal eden işyeri sahipleri, Kırşehir halkınız merdiven altı tabir edilen ve rastgele yerlerde imal edilerek satılan tatlıcılara sipariş vermemeleri uyarısında bulunarak, “Tüm vatandaşların evlerine tatlı götürebilmeleri için fiyatları mümkün olduğunca aşağıda tutmaya çalışıyoruz. Ancak geçen yıldan bu yıla kadar geçe süre içinde tüm girdi maliyetlerinin yüzde 50 civarında arttığı bilinen bir gerçek. Kırşehir’de baklava fiyatları 30 ile 50 lira arasında değişiyor. Ancak bayrama bir gün kalmasına rağmen, umduğumuz oranda tatlı siparişi alamadık. Daha önce diğer bayramlarda 100-150 tepsi tatlı siparişi alırken, bu yıl yarı yarıya kadar düştü” diye konuştular.(HABER: BEYHAN BALLI)