Koronavirüs nedeniyle 15 Mart 2020 tarihinden bu yana iş yapamadıkları için büyük ekonomik sıkıntı içinde bulunan şehrimizdeki servisçiler Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’ndan destek bekliyorlar.
Koronavirüs nedeniyle aylardır araçlarını çalıştıramadıkları için ekonomik olarak büyük bir darboğaza girdiklerini, SGK başta olmak üzere vergilerini ödeyemediklerini belirten şehrimizdeki bir grup servisçi gazetemizi ziyaret ederek Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’ndan yardım ve destek beklediklerini ifade ettiler.
Okulların kapalı olması, yaz ayında düğün, nişan, gezi ve turların ertelenmesi dolayısıyla yaklaşık 7 aydır doğru dürüst iş yapamadıkları için borçlarının kabardığını belirten servisçiler, “Hükümetten beklediğimiz karşılıksız destekleri ne yazık ki alamadık. Borçlarımızı hep öteledik. Artık ödemek zorundayız. Ama çalışamadığımız için bu borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz. İşte şuan Kırşehir Belediyesi’ne ruhsat işletme harcı olarak 450 lira yatırmamız gerekir. Bir defa olmak üzere 212 servisçinin bu borcu alınmasa ne olur? Biliyoruz Kırşehir Belediyemiz de borç batağı altında, ekonomik sıkıntı içinde. Sayın Başkanımızın da borçlu olmanın ne olduğunu iyi bildiğini düşündüğümüz için Belediye Meclisi’ni toplayıp bizlerden alacağı 450 lirayı bir yıllığına almayabilir. Başkanımızın bizlere bu konuda destek vermesini istiyoruz” diye çağrıda bulundular. (HABER: BEYHAN BALLI)