Önce rekabete girerler, sonra “Zarar ediyoruz!” diye zamda diretirler...

Kırşehir’deki fırıncılar bunu hep yapıyor!

Kırşehir’de 6 ay önce 200 gramı 1 liradan satılırken, yüzde 25 zamla 1 lira 25 kuruşa çıkartılan ekmek bugünlerde fırıncıların rekabeti sonucu 60 kuruş ile 1 lira arasında satılmaya başlandı.
Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de faaliyet gösteren fırıncılar elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve diğer girdilere gelen zamların ardından zarar ettiklerini gerekçe göstererek zam başvurusunda
Bulunmuş ve bu talepleri uygun görülerek 200 gramı 1 liradan satılan ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılarak 1 lira 25 kuruşa yükseltilmişti.
Aradan geçen 6 aylık bir süre sonunda bazı fırıncıların tekrar zam talebinde bulunmaya hazırlandıkları öğrenilirken, birden bire Kırşehir’de ekmek fiyatları 60 ile 1 lira arasında satılmaya başlandı.
Kırşehir’de fırıncıların rekabete girerek ekmek fiyatlarında indirime gitmelerini değerlendiren vatandaşlar, “Kırşehir’de fırıncıların bunu hep yapıyor. Önce rekabete gidiyorlar, sonra zam yapıyorlar. Şimdi 1 lira 25 kuruştan satılan ekmeği 60 kuruşa satan da var, 75 kuruşa da, 1 liraya da. Bu durum bizlerin kafalarında şu soruya neden oluyor. Demek ki fırıncılar zarar etmiyor, büyük oranda kar ediyorlarmış. Kırşehir’de fırıncılar yıllardır ne yazık ki hep aynı yolu izliyorlar. Bir süre rekabete girerek hem fiyatlarını, hem de kalitelerini düşürüyorlar, ardından anlaşmaya varınca, efendim zarar ediyoruz diyerek istedikleri oranda zammı alıyorlar. Bunların bu oyunlarından bıktık artık. Fiyatlarını istedikleri gibi düşürebilirler, ama kalitesini düşüremezler. Bu konuda Tarım ve Orman Müdürlüğü ne iş yapıyor, hangi fırına kalitesiz ekmek ürettiği için ceza yazıp, kapatıyor? Bu konuda Kırşehir Belediyesi Zabıtası ne iş yapıyor? Yetkilileri bu konuda görevce davet ediyoruz. Ucuza satıyoruz diye bizlere bozuk, hamur, yanık ekmek üreten fırıncılara hiç kimse taviz vermemeli” diye konuştular. (HABER: SALİH GÜNER)