AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal açıkladı…

Kırşehir’deki afet mağdurlarına 5 milyon TL’lik yardım hesaplarında

İlimizde Ocak ve Şubat aylarında çetin geçen kış aylarında meydana gelen yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle çiftçilere ait hayvancılık işletmeleri hasar görmüştü. İşletmelerinde hasar oluşan çiftçileri AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal ziyaret ederek destek sözü vermişti.

Çiftçilerin zararlarının karşılanması için sürecin takipçisi olacağını söyleyen AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sonucunda 5 milyon TL destek sözü almıştı.

Zarar tespitleri oranında işletmelerin hesabına destek ücretleri aktarıldığını söyleyen Başkan Seher Ünsal, “Devletimiz ve hükümetimiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için elinden geleni yapmaktadır. İlimizde Ocak ve Şubat aylarında çetin geçen kış aylarında meydana gelen yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle çiftçilere ait hayvancılık işletmeleri hasar görmesiyle ilgili kurumlar zarar tespit çalışmaları yaptılar. Amacımız çiftçilerimizin, hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin, yetiştiricilerimizin sıkıntılarını gidermek ve onlara bir can suyu olmaktır. 5 Milyon TL destek afet mağduru olan çiftçilerimizin hesaplarına yatırılmıştır. Bu kapsamda Kırşehir’e verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımıza şehrim ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah çiftçilerimiz ve üreticilerimiz böyle bir afetle bir daha karşılaşmaz. Tarımsal üretime Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini veren her zaman AK Parti olmuştur. AK Parti, iyi günde de zor günde de çiftçimizin her zaman yanında olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Tarım ve Orman Bakanlığının Kurban Bayramı ile birlikte tarımsal destek kapsamında gerçekleştirilen; iyi tarım uygulamalarına, organik tarım, kırsal kalkınma, yağlı tohumlu bitki, AR-GE ve uzman eller projelerine yapılan ödemeleri de hatırlatarak, AK Parti hükümetlerinin çiftçisine desteğini her zaman sürdürdüğünü de söyledi. (HABER MERKEZİ)