Vatandaş şu kış günü ucuz ekmek almak için gece yarısı Belediye fırınının yolunu tutuyor!

Kırşehir’de yağdan sonra,  şimdi de ekmek kuyruğu!

Kırşehir’de TMO’nun 99 liradan sattığı Ayçiçek yağını ucuz bularak uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar bu kez Belediye’nin ürettiği ve 1 liradan satılan ekmeği almak için gece yarısında belediye fırınının yolunu tutuyor.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, halkın alım gücü düştüğü için ürettikleri Belediye ekmeğine yoğun talep olduğunu belirterek, “Gerçekten son aylarda iğneden ipliğe her şeye gelen büyük zamlar halkımızın alım gücünü çok düşürdüğü için piyasada 2 lira 25 kuruştan satılan ekmeği almakta bile zorlanıyor. Günde 5, hatta 10 ekmek alan hane sahipleri var. 5 ekmek yerine Belediyemizin ürettiği ekmekten 10 tane alabiliyorlar. Bu nedenle sabah ve akşam saatlerinde Belediye fırınımızda ekmek almak isteyen vatandaşlarımız uzun kuyruklar oluşturuyor” dedi.

Belediye fırını önünde ekmek almak için kuyrukta bekleyen vatandaşlar da, Belediye Ekmek Fırınında üretimin arttırılmasını, Belediye büfelerine daha çok ekmek verilmesini, hatta yeni ve kapasitesi yüksek bir Belediye Fırınının kurulmasının şart olduğunu ifade ettiler. (HABER: BEYHAN BALLI)