Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına gelen yüzde 125’lik, doğalgaza gelen yüzde 25’lik zam vatandaşları adeta şok etti.

Son zamlarla birlikte kombi yakmayarak battaniye altında oturmak zorunda kalan vatandaşlar, buna rağmen Ocak ayına ait gelen doğalgaz faturalarını görünce adeta şaşkına döndüler. Aralık ayında 300-400 lira arasında ısınma ücreti ödeyen doğalgaz aboneleri Ocak ayında 700-800 liralık faturalarla karşılaşınca büyük şok yaşadılar. 

Elektrik faturasıyla sarsılan Kırşehir’deki vatandaşlar, doğalgaz faturası ile adeta ne yapacaklarını şaşırdılar. Bir önceki ay 150 ile 200 lira arasında elektrik faturası ödeyen aboneler Ocak ayında 300 ile 400 lira arasındaki faturayla karşılaştılar.

Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte güçlük çektiklerini belirten vatandaşlar, Şubat ayında faturaların daha da yüksek olacağını düşünerek şimdiden tasarrufa yöneleceklerini ifade ettiler.

Zamları değerlendiren Kırşehir’deki çalışanlar ile emekliler, “Daha Ocak ayında geçerli olacak maaş zamlarını almadan bu faturaları nasıl ödeyeceğiz bilemiyoruz. Biz de mecburen battaniye altında oturup doğalgaz yakmayacağız, karanlıkta oturup mecbur olmadıkça lambaları açmayacağız. Ütü, fırın ve çamaşır manikalarımızı da ayda 1-2 defadan başka kullanmayacağız” diye konuştular.  (HABER: BEYHAN BALLI)