Bu yıl meyve fiyatlarının geçen yıla göre büyük oranda artması nedeniyle Kırşehir’de vatandaş adeta meyvenin tadını unuttular.
Geçen yıl 50 kuruş ile 1 lira arasında satılan karpuzun kilosu bugünlerde Kırşehir’in yerli ürünleri de çıkmasına rağmen 2 ile 2,5 lira arasında değişiyor.  2 lira olan yerli kavunun kilosu 4 liradan satılıyor
Kırşehir ve bölgesindeki soğuk ve donun vurması ile yok denecek kadar az çıkan kayısının kilosu bu yıl 15 ile 20 bin lira arasında tezgâhlarda satışa sunuldu ama fiyatları gören vatandaşlar alamadı, aldıysa sadece tadımlık alabildi.  Geçen yıllarda kurutmalık ya da reçellik kilolarca kayısı alan vatandaşlar bu yıl kurutmalıktan vazgeçip, sadece birkaç kilo alarak reçel yapabildiler.
 Geçen yıl tezgâhlarda 5 liradan satışa sunulan şeftalinin kilosu kalitesine göre 12 ile 15 lira arasında satışa sunuluyor.
Yine yaz meyveleri arasında bulunan ve geçen yıl 10-12 lira arasında satışa sunulan incirin fiyatı 25-30 TL’lere çıktı. 
Vatandaşlar çocuklarını “meyve ister!” diye pazara götürmediklerini ifade ederlerken, sebze fiyatlarının da geçen yıla oranla yüzde 50 ile yüzde 100 oranında arttı. (HABER: SALİH GÜNER)