Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi akşamı Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı ekonomik tedbirlere ilişkin açıklamaların ardından döviz hızla düşüşe geçti. Kırşehir’de elinde döviz bulunan vatandaşlar sabah saatlerinde şehrimizdeki döviz bürolarının önünde bekleyerek bozdurmaya başladı.

Pazartesi günü Dolar kuru 18, Euro da 20 lirayı geçti. Bu fiyatlardan döviz alan Kırşehir’deki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla yüzde 50’ye varan bir düşüş yaşanmaya başlayınca bugün sabahtan itibaren döviz bürolarının önünde ve bankalarda kalabalıklar oluşmaya başladı.

Ellerindeki paraları daha fazla değer kaybetmemesi için bozdurmaya karar veren vatandaşlar, “Döviz kurunun birden yükselip, birden düşmesi bütün piyasalara olumsuz etki yaptı. Biz de elimizdeki TL’yi bozdurup döviz almıştık. Şimdi de zarar etmeye başlayınca yeniden bozdurmaya başladık” dediler.

Ellerinde döviz olmayan, ancak döviz bürosu önünde bekleyenleri gören vatandaşlar ise “Döviz fiyatlarının yükselmesi ile her şeyin fiyatı arttı. Her gün etiketler değiştiği için alım gücümüz düşmüştü. Umarız döviz kuru daha da aşağıya iner, piyasalar oturur fiyatlarda da bir istikrar oluşur” diye konuştular. (HABER: BEYHAN BALLI)