Kırşehir Belediyesi tarafından Cacabey Meydanı’na kurulan Kadın Emek Pazarı’nın açılışı saat 14:00’da Belediye başkan Yardımcıları Nuri Araz, Osman Uçar, Asaf Kayaoğlu ve Tuncay Polat’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Sabah saat 10:00 ile akşam saat 21:00 arası açık kalacak olan Kadın Emek Pazarı’nda emekçi kadınların ürettikleri ürünler Kırşehir halkıyla buluştu. Kadın Emek Pazarı açılışında bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, kadın emeğinin bir şehrin hem ekonomisine hem de kültürüne yapmış olduğu olumlu katkıların altını çizerek 10 gün süreyle açık kalacak olan Kadın Emek Pazarına tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi davet etti.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise kadınlarımızın ekonomik ve sosyal alanda var olmalarının önemine değinerek şu açıklamada bulundu:
“Bilindiği üzere toplumsal yaşamımızda Kadın-erkek eşitliği temel bir haktır. Kadınlarımız erkeklerle sadece kağıt üzerinde değil, toplumsal yaşamın tüm alanlarında eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarını, eşit muamele görmelerini, özgür ve eşit insanlar olarak aynı zamanda ekonomik alana katkı sunacak üretimlerini de Kırşehir Belediyesi olarak önemsiyoruz. Amacımız Kırşehir’de açmış olduğumuz Kadın Emek Pazarı’nda emekçi kadınlarımız üretmiş oldukları ürünleri hemşehrilerimize sunmakla kendilerinin ekonomik alanda da var olduklarını göstermekte ve isterlerse neler yapabileceklerini göstermektedirler. Şu bilinmelidir ki bizim Belediyecilik anlayışımızda kadınlarımızın kendi yaşamlarını istedikleri şekilde düzenlemelerinin çok önem arz etmektedir. Kadınlarımız aile içinde, kamusal yaşamda ve de iş hayatında daha eşitlikçi bir ilişki talep etmektedir. Kadınlarımız daha güçlü, daha bilinçli ve daha sorumlu olduğu zaman toplum da daha güçlü olacaktır. Bu da kadınlarımızın ekonomik-üretim alanlarında daha çok yer almalarıyla mümkün olacaktır. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak Cacabey Meydanı’nda kurduğumuz ve 10 gün süreyle açık kalacak olan Kadın Emek Pazarı’na 4 çadır kurduk. Belediyemize dilekçe ile yapılan 33 müracaatı değerlendirdik ve talep olursa çadır sayımızda da arttıracağız. Sosyoekonomik kalkınmanın tartışmasız ön koşulunun kadın emeğinden geçtiğinin bilinciyle Kadın Emek Pazarı’nın tüm emekçi kadınlarımıza ve Kırşehir halkına hayırlı olmasını diliyorum.” (HABER MERKEZİ)