Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt kömür fiyatlarına gelen zamlar bunlarla ısınan vatandaşları kara kara düşündürürken, Kırşehir’de jeotermalle ısınanlar oldukça rahat gözüküyor. Çünkü bu yıl Kırşehir Jeotermal Turizm A. Ş. Isınma ücretlerine herhangi bir zam yapmadı.
Kırşehir’de 800 konutun ısıtılmasını sağlayan Jeotermal Turizm A.Ş. geçtiğimiz Temmuz ayında Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında yaptığı toplantıda 2017/2018 kış sezonunda uygulanan jeotermal birim fiyatlarına zam yapılmadan aynı birim fiyatlarının 2018-2019 kış döneminde de uygulanması kararlaştırdı.
2018-2019 kış sezonu jeotermal ısınma bedeli resmi kurum binaları için metrekare ısıtma bedeli KDV dahil 14,92 TL., konutlar için metrekare ısıtma bedeli KDV dahil 12,08 TL ve işyerleri için m2 ısıtma bedeli KDV dahil 13,47 TL olarak tespit edildi.
Buna göre 100 metrekarelik bir konutun yıllık ısıtma bedeli KDV dahil 1.208 TL olarak kararlaştırıldı. Kırşehir’de doğalgaz ve kömürle ısınanların alnı metrekare büyüklüğündeki bir ev ve işyerini iki katına ısıtabileceklerini belirten vatandaşlar, “sayın Valimiz İbrahim Akın’a ve Jeotermal Şirketi yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Ülkemizde bütün maliyetler artarken, Jetormal Şirketimiz bu maliyetleri göğüsleyip fiyatlarını yükseltmemesi gerçekten takdire şayandır. Sayın Valimiz İbrahim Akın’a ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştular.
Bilindiği üzere Kırşehir Jeotermal Turizm A. Ş. Isınma ücretlerine herhangi bir zam yapmazken, abonelerin hesaplanacak ısıtma bedellerinin tamamını Ekim 2018 ayı sonuna kadar peşin ödemeleri halinde ise yüzde 5 iskonto uygulama kararı almıştı. Isıtma bedellerini taksitler halinde ödemek isteyenlerin de Eylül 2018 ayı içerisinde ferdi kullanım şartnamelerini yenileyerek her taksit karşılığında senet vermek suretiyle, ilk taksiti Eylül 2018 ayı içerisinde olmak üzere yıllık ısıtma bedellerini aylık 5 eşit taksitte ödeyebilmelerine imkan vermişti. Buna göre 100 metrekare konutun taksitleri Eylül 2018-Ocak 2019 aylarında ödenecek, aylık her taksit tutarı 241,60 TL olacak. (HABER: SALİH GÜNER)