Vali Akın, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına başkanlık yaptı

Kırşehir’de işsizliğin 
azaltılması ve istihdamın 
artırılması değerlendirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 Yılı 1. Olağan Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Valilikte düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, toplantının il düzeyinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik politikalar belirlemek üzere düzenlendiğini söyledi.
Toplantıda, işsizliğe yönelik olarak alacakları koruyucu ve geliştirici tedbirleri görüşeceklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Bütün ülkelerin en önemli sorunları arasında işsizlik yer almaktadır. Biz de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olarak değerlendirmelerde bulunuyor, gereken kararları alıyor, aldığımız bu kararları da uygulamaya geçiriyoruz. Bugünkü toplantımızda da gündemdeki maddeleri görüşerek kurulumuzun görüş ve önerilerini dinleyeceğiz.” dedi.
Geçtiğimiz yıl Mart ayından beri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs ile mücadele süreci yaşandığını söyleyen Vali İbrahim Akın; “Bu süreçte tüm sektörlerde daralma yaşandı. Ancak, son zamanlarda alınan tedbirler sayesinde vaka sayılarında ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli oranda bir düşüş sağlandı. Dün akşam Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın aşı yaptırmasıyla başlayan yeni süreç bugün tüm illerimizde başlıyor. Yapılan aşılama ile birlikte daha güzel günlere kısa sürede ulaşacağımıza inanıyoruz. Tabii ki yaşanan bu sürecin istihdama olumsuz etkileri oldu. Bütün mücadelemiz salgından bir an evvel kurtularak hem ticarette, hem sosyal hayatta hem de özel hayatımızda eski günlerimize dönmeye yöneliktir.” şeklinde konuştu.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA’nın kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerini bilgilendirdiği toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına yönelik görüş ve önerilerinin alınması, 2020/3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği Yürütme Kurulunca oluşturulan eylem planlarının Kurulun bilgisine sunulup, uygulama sonuçları hakkında Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA tarafından Kurula bilgi verildi.
Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen (İşbaşı Eğitim Programı, Mesleki Eğitim Kursları, Toplum Yararına Çalışma Programı vb.) faaliyetlerin Denetim Kurulu tarafından hazırlanan denetim raporlarının Kurula sunulması ve denetim sonuçları hakkında Kurul üyelerine bilgi veren Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya tarafından 2020 yılı faaliyet raporu, İlimizdeki işgücünün niteliklerini artırmak ve istihdam edilebilirliklerini daha kolay sağlayabilmek amacıyla 2021 yılı yıllık İşgücü Eğitim Planı Kurulun onayına sunuldu.
Toplantında ayrıca 2021/1. dönem Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurmaya yönelik toplamda 1 adet (Eski Hükümlü ) başvurusu bulunan vatandaşımızın hazırladığı projenin onaylanmak üzere Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilmesine, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda ‘’Deri Konfeksiyon Makinecisi’’ kursunun açılmasına, Yürütme Kurulu üyeliğine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden, Ahiler Kalkınma Ajansından, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından birer üye belirlenmesine, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamındaki kurs ve programları denetlemek üzere oluşturulacak olan il istihdam ve mesleki eğitim denetim kurullarının, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve kuruldaki diğer kurum ve kuruluşlardan bir tanesinden belirlenecek üyelerden oluşturulmasına, 2021 yılında Toplum Yararına Programının uygulanması kapsamında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce oluşturulacak bütçenin kullanılması hususunda Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yetki verilmesine karar verilmesine, bir sonraki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısının 14.04.2021 saat 10:30’da Kırşehir Valiliği toplantı salonunda yapılmasının planlanmasına karar verildi. 
Toplantıda ayrıca, İl düzeyinde mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemlerinin tespiti, istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi için alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi. (HABER MERKEZİ)