Özellikle döviz kuru ve akaryakıt fiyatlarındaki ciddi artışlarla iğneden ipliğe her şeyin fiyatı ikiye, hatta üçe katlandı. Bu artış bütün eşya fiyatlarının da artmasına neden oldu.

         Şehrimiz Yenice Mahallesi, Atatürk Caddesi’nde uzun yıllardır ikince el eş satıcılığı yapan Tataroğlu Ticaret’in sahiplerinden Mustafa Ertatar, vatandaşların alım gücünün düşmesi nedeniyle normalde ikinci el eşyaya yönelmesi gerektiğini, ancak ikinci el fiyatlarının artmasıyla birlikte kendilerinin satışının da ciddi oranda azaldığını söyledi.

         Mustafa Ertatar, “İki yıldır pandemiden dolayı işlerimiz ciddi oranda düşmüştü. İnsanlar hastalıktan dolayı sıkıntı yaşadılar. Dolayısıyla bizlerin de satışı olumsuz yönde etkilendi. Bu yıl satışlarımızın iyi olacağını düşünürken bütün eşyaların fiyatları ciddi oranda artınca, eski eşyasını bizlere satanlar da fiyatlarını yükseltti. Biz de mecburen fiyatları onara göre istiyoruz. Dolayısıyla fiyatlar yükselince insanlar alışveriş yapamadığı için bizler de satış yapamıyoruz. İkinci el buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, koltuk, kanepe, halı, büro malzemeleri başta olmak üzere tüm ikinci el ürünleri alıyoruz, ama satış yapamadığımız için depolarımız doldu, artık mecbur olmadıkça biz de vatandaşlardan ikinci el eşyası almıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte işyerimizin artmasını bekliyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)