Kırşehir Ticaret Borsası'na ait Tarım Ticaret Merkezinde Bulunan ve üyeleri tarafından kullanılan 43 adet depolara mal almaya başlanıldı.
Toplam dış alan ile birlikte 100 bin ton kapasiteli olan Ticaret Merkezinde arpa fiyatlarını 2.300-2.400.TL/Ton, buğday alımını ise 2.300- 2.500.TL/tondan alım yapıldığı bildirildi. Fiyatların sabit olmadığı ve malın cins ve kalitesine göre değişiklik gösterildiği bildirildi.
Burada incelemelerde bulunan ve sektör üyeleri ile görüşen Borsa Başkanı Neşet Yavuz; “Bu yıl yağmurların Haziran ayı boyunca yağmış olması sebebi ile sezon 10 -15 günlük gecikmeli başladı. Bir hafta önce hasat arpa da başlamıştı bir kaç gün önce de buğday hasatı da başladı. İlimizde Hububat alım sezonu yaklaşık 50-60 gün sürmektedir.Çiftçiler ürünlerini tüccara ve Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satmaktalar. Arpanın tüccarlar tarafından satın alındıktan sonra ağırlıklı olarak besicilere pazarlanmaktadır. Çiftçilerimiz ürünlerini borsadaki tüccara da satıyor. Depoları kiralayan tüccarlar ürünleri burada depoluyor. Geçen sene arpa, ton başına 1300 ila 1400 liraydı. Bu sene ise geçen yıl ki hasat başlangıcına oranla neredeyse 2 katına çıkmış durumda. Diğer taraftan bu yıl olumsuz iklim koşulları nedeniyle arpada kısmen verimin düştüğü, arpanın kalitesi köy köy bile değişim göstermektedir. İlimizde hayvancılığın çok gelişmiş olması sebebi ile genelde ürünler besicilere satılmaktadır” dedi. (HABER MERKEZİ)