Fırıncılar ekmeğe zam bekliyor

Kırşehir’de ekmek 3,5 lira oluyor!..

Kırşehir’deki fırıncıların un, akaryakıt, elektrik ve işçilik başta olmak üzere çeşitli girdilere gelen zamları gerekçe göstererek ekmek fiyatlarının yeniden belirlenmesini istedikleri öğrenildi.

Kırşehir’deki fırıncılar, 200 gramı 2 lira 75 kuruştan satılan ekmekten zarar ettiklerini belirterek Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na başvuruda bulundular.

Konya, Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Niğde’de 200 gram ekmeğin yaklaşık bir aydır 3 lira 50 kuruştan, Aksaray’da ise 210 gramı 4 liradan satıldığını belirten Kırşehirli fırıncılar, “İç Anadolu’da en ucuz ekmeği Kırşehir’de halkımıza biz yediriyoruz. Ama artık dayanacak gücümüz kalmadığı için zam kararının bir an önce çıkmasını istiyoruz” diye konuştular.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin fırıncıların zam başvurusunu değerlendirdiklerini ve 200 gramı 2 lira 75 kuruştan satılan ekmeğin gramajının aynı kalmak şartıyla 3 lira 50 kuruşa yükselmesi için Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü’ne onaya gönderdiği öğrenildi. (HABER: BEYHAN BALLI)