Bir süredir un, maya ve enerji maliyetlerinde yaşanan büyük artışlardan sonra zarar ettiklerini gerekçe göstererek zam isteyen Kırşehir’deki fırıncıların talebi uygun görüldü ve ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruştan 2 liraya yükseltildi. 
Döviz kurlarında yaşanan büyük artışla birlikte un, akaryakıt, elektrik, doğalgaz, maya, işçilik ve diğer girdilerin fahiş şekilde artmasını gerekçe göstererek üyelerinin zarar ettiğini belirterek zam isteyen Kırşehir Kahveciler, Fırıncılar ve Otelciler Odası’nın bu talebi geçtiğimiz hafta Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim kurulu tarafından değerlendirildi.  
    Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Başkanlar Kurulu, fırıncı esnafının artan girdi maliyetlerini kabul ettiklerini, ancak halkı da düşünerek 200 gramı 1 lira 50 kuruştan satılan ekmeğin fiyatını 2 liraya, gramajını da 240’a çıkarmayı uygun gördü.  
    Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin gönderdiği yeni gramaj ve fiyat teklifini onayladı ve bugün sabahtan itibaren ekmek fiyatları zamlandı. 
    Buna göre 240 gram somun, baget, çiçek ve kepekli ekmek 2 miraya, aynı ekmeklerin 480 gramı ise 4 liradan satışa sunulacak.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, ekmek fiyatlarına ve gramajına bütün fırıncı esnafının uymalarını isteyerek, “Son zamanlarda ülkemizde her üründe yaşanan fiyat artışları temel gıda ürünlerinden olan ekmeği de etkilemiştir. Ekmeğin hammaddesi olan un fiyatlarının yükselmesi ekmek fiyatlarına zammı zaruri hale getirmiştir. Ahi şehri Kırşehir’de bizler hem esnafımızı, hem de halkımızı düşünerek en uygun fiyatı belirlediğimiz inancındayız. Malum döviz kurlarındaki artışlar, un ve maya fiyatlarındaki yükselişler dolayısıyla esnafımızın ürettiği ekmek maliyetlerinin arttığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle ekmek fiyatlarında zam yapmak ta kaçınılmaz oldu. Ama biz esnafımıza zam verirken, halkımızı da düşünmek durumundayız. Her iki tarafı da düşünerek 200 gramı 1,5 liradan satılan ekmeğin gramajını 240 grama çıkardık ve fiyatını da 2 lira yaptık. Bu kararımız Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğümüzce de onaylanarak bugün sabahtan itibaren yürürlüğe girmiştir. Alınan bu karar yalnızca hammadde değil, personel ve işyeri giderleri, elektrik, su vb. faturaları ödemekte zorlanan fırıncı esnafımıza nefes aldıracaktır. Geçtiğimiz günlerde zam kararı açıklanmadan ekmeği zamlı fiyatla satan esnaflara da gerekli cezalar uygulanmıştır. Bundan sonraki süreçte de esnaflarımızın gerekli kurallara uyması ve vatandaşlarımızın aldığı ürünün gramajı ve fiyatına dikkat etmesi önemlidir” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)