Son aylarda döviz artışlarıyla birlikte artan un, akaryakıt, elektrik, doğalgaz, maya ve diğer girdileri gerekçe göstererek zam isteyen Kırşehir’deki fırıncıların talebinin uygun görüldüğü ve en kısa sürede 240 gram ekmeğin 2 liradan satılacağı bildirildi.
Kırşehir Kahveciler, Fırıncılar ve Otelciler Odası, fırıncı üyelerinin girdi fiyatlarının artışı nedeniyle zorlandıklarını ve zam için Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Oraları Birliği’ne başvuruda bulundu.
Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Başkanlar Kurulu, fırıncı esnafının artan girdi maliyetlerini kabul ettiklerini, ancak halkı da düşünerek 200 gramı 1 lira 50 kuruştan satılan ekmeğin fiyatını 2 liraya, gramajını da 240’a çıkarmayı uygun gördü.  
Yeni gramaj ve fiyattan ekmek satışlarına Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü’nün vereceği onayın ardından başlanacağı öğrenildi.
FİYAT ONAYLANMADAN 2 LİRADAN EKMEK SATANLARA CEZA UYGULANACAK
Bu arada Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir’de bazı fırınların ekmeği 2 liradan satışa sunması üzerine bir açıklama yaptı. 
Zam talebinin onaylanmadan ekmek fiyatlarının arttırılmasını kabul etmediklerini belirten Başkan Öztürk, fırıncı esnafının biraz daha sabretmelerini istedi.
Halen 200 gramı 1,5 liradan satılan ekmeğin gramajını 40 gram arttırılarak 240, fiyatının da 2 liraya çıkarılmasına karar verdiklerini ve onay için Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderdiklerini belirten Başkan Bahamettin Öztürk, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Türkiye genelinde ekmek fiyatları güncellenmeye başladı. İlimizde de Fırıncılar Odamızın isteğiyle ekmeğe zam yapılması için Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde gerekli yazıları yazdık. Ticaret Bakanlığı da onay verirse ekmek 50 kuruş zamlanarak 2 TL’den satışa sunulacak. Ekmeğin gramajı da 240 grama yükselecek. Hala onay aşamasında olan bu kararı beklemeden bazı fırınlarımızın fırsatçılık yaptığı şikâyetlerini aldık. Zamlı fiyattan ekmeği satışa sunan işletmelere gerekli cezai işlemler uygulandı. Elbette fırıncılar zor zamanlardan geçiyor. Un fiyatları yükselmiş durumda. Fırıncı esnafımızın rahata kavuşması için bu teklifi sunduk. Bu noktada esnaflarımızın sabretmesi gerekiyor. Geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığının içinde ekmeğe zam yapmayı fırıncılarımız da istemez ancak un fiyatlarına gelen zamlar esnafımızın da belini büküyor. Zamlar da kaçınılmaz oluyor. Tekrar esnafımıza sesleniyorum. Biraz daha sabretsinler. Zam talebi onaylandığında vatandaşlarımız ve esnaflarımızla paylaşacağız.” (HABER: BEYHAN BALLI)