200 gram ekmek 2 lira 25 kuruş oluyor

Kırşehir’de ekmeğe zam geliyor!..

    Geçtiğimiz ay 200 gramı 240 gramı, fiyatı da 1,5 liradan 2 liraya çıkartılan ekmeğe fırıncılar bir kez daha zam talebinde bulundu.
    Un, elektrik, doğalgaz ve maya başta olmak üzere birçok girdilere gelen zamların ardından zarar ettiklerini belirten şehrimizdeki fırıncılar Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne başvurarak ekmek fiyatlarının yeniden belirlenmesini istedi. 
    Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir Kahveleri, Fırıncılar ve Otelciler Odası’nın zam talebini değerlendirdiklerini ve ekmeğin gramajının 240’tan 200’e, fiyatının da 2 liradan 2 lira 25 kuruş çıkartılmasını uygun gördüklerini açıkladı.
    Yeni tarifeyi onaylanmak üzere Kırşehir Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü’ne gönderildiği ve onaylandıktan sonra yürürlüğe gireceği öğrenildi.
    Zamla ilgili görüşlerine başvurduğumuz şehrimizdeki fırıncılar, “Son oylarda özellikle un fiyatlarda çok ciddi artışlar yaşandı. 50 kilogramını 200 ile 250 liradan aldığımız unun  fiyatı neredeyse 400 liraya çıktı. Buna diğer girdilere gelen yüksek artışları da eklerseniz zarar ediyoruz. Biz halkımızı da düşünerek uygun bir zam yapılmasını istedik” dediler. (HABER: SALİH GÜNER)