Vali Akın: “Bu teşvikler ilimizde işsizliğe çare olacak, işsizlik oranı azalacaktır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile 2018 yılında başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği” 2019 yılında da devam edecek.
Bu kapsamda, 2019 Yılı Milli İstihdam Seferberliği kapsamında verilecek destek ve teşvikleri tanıtmak ve seferberliği başlatmak üzere Vali İbrahim Akın başkanlığında bir program düzenlendi.
Programda konuşan Vali İbrahim Akın, Milli İstihdam Seferberliği 2019’un ilimiz istihdamına birçok katkı sağlayacağına ve devletimizin vermiş olduğu teşviklerin işverenlerimizin seviyesini daha ileri seviyeye taşıyacağına inandığını söyledi.
Bugünkü toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan Milli İstihdam Seferberliği 2019’u tanıtmak üzere odalar, oda üyeleri ve işverenler ile bir araya geldiklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ülke genelinde işveren konumundaki işadamlarımızın gücünü kullanarak istihdamını artırması ve ülkemizin kalkınmasına destek olması adına 2018 yılında başlattığı seferberlik, 2019 Yılında da devam edecektir. Şüphesiz ki ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu teşvikler ilimizde işsizliğe çare olacak, işsizlik oranı azalacaktır. Temennimiz Kırşehir’in daha güzel, daha yaşanabilir olması, yaşam alanlarının genişlemesi, sosyal hayatın renkli olması, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda daha da gelişmesidir.” şeklinde konuştu.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya da konuşmasında, “Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK Primine ve Vergisine Destek, Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Önce İşbaşı Eğitimi Sonra İstihdam Desteği, İhtiyacınıza Uygun Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, Kalkınmaya İlave Destek gibi geniş bir yelpazede işverenlerimizin yükünü hafifletmek üzere başlatılan Milli İstihdam Seferberliği 2019’u “Burası Kırşehir Burada İş Var” sloganı ile tanıtmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
İlgili kurum müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk ve üyeleri, muhasebeciler ile birlikte birçok işadamımızın katıldığı program yapılan değerlendirme ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)