Kırşehir TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu: “Kırşehir Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Kırşehir’i Tarım ve Hayvancılığın üssü haline getirecektir”

KIRŞEHİR TARIM VE HAYVANCILIK FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bu yıl 5.’ncisi gerçekleştirilecek olan Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 19-21 Eylül tarihleri arasında pazaryerinde gerçekleştirilecek.
Tarım ve hayvancılık şehri olarak Kırşehir’de üretici ve tüketici ile alıcı arasında önemli bir görevi yerine getiren Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü, Kırşehir Ticaret Borsası, KOSGEB, Kırşehir Ziraat Odası ,Kırşehir Damızlık Sığır Üreticileri Birliği, Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Üreticileri Birliği, Kaman Köyleri Ceviz Üreticileri Derneği tarafından destekleniyor.
5. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’na tüm Kırşehir halkını davet eden Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Bilindiği gibi dört yıl önce ilk kez düzenlediğimiz Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’nın bu yıl 19-21 Eylül tarihleri arasında Kapalı Sebze Pazarı Yeri’nde 5’ncisi düzenleyeceğiz. Bu tür fuarlar, günümüz piyasa koşullarında üretici ve tüketici ile alıcı ve satıcıyı birbiriyle buluşturan önemli bir aktivite merkezidir. Daha önce üç kez düzenlediğimiz Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı konusunda işadamlarımızdan, çiftçilerimizden ve vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Gerçekten de günümüz koşullarında pek çok firmanın karşı karşıya kaldığı sorunlardan biri de üretici ve tüketicinin sınırlı koşullarda iletişim kurabilmesidir. Düzenlemiş olduğumuz bu fuarlarla giderek zorlaşan rekabet koşulları içerisinde bir yandan üretim teknolojilerini geliştirmek ve diğer yandan da mevcut ve yeni müşterilerine ulaşmak isteyen üreticilerimizi, çiftçilerimizle ve vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 18-21 Eylül tarihleri arasında sebze pazaryerinde gerçekleştirilecek. Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü, Kırşehir Ticaret Borsası, KOSGEB, Kırşehir Ziraat Odası, Kırşehir Damızlık Sığır Üreticileri Birliği, Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Üreticileri Birliği, Kaman Köyleri Ceviz Üreticileri Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarımıza, bütün halkımızı davet ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
19 -21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı İç Anadolu’nun önemli fuarlarından biri haline geldi.
Hasat sonrası yapılan tek fuar olan Kırşehir Tarım Ve Hayvancılık Fuarı yapılacak yarışmalar ve Eğitim seminerleri ile fark yaratacak.
Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılacak Eğitim Seminerleri ile daha da zenginleşecek. Büyük Baş Hayvan Bakım ve Besleme, Hastalıktan Arı İşletmenin Oluşturulması Buzağı Ölümlerinin Engellenmesi, Kırşehir’de Alternatif Ürün yetiştirilmesi, Tarımsal Devlet Destekleri gibi konularda bilgiler sunulacak.
Bu yıl ilk kez fuar çerçevesinde Kırşehir Damızlık Sığır Üreticileri Birliği tarafından Buzağı Yarışması, Kırşehir Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği tarafından da Koç Yarışması düzenlenecek.
Fuara, yarışmalara ve eğitim seminerlerine Kırşehir ve civar illerden çok 20 binin üzerinde
üretici ve tarım profesyonelinin katılması bekleniyor. Ayrıca Kırşehir’in dünyaca ünlü Ahilik Şenlikleri İle aynı tarihlerde yapılacak olması fuarın daha da önemini artıracağı ve firmaların yüzde 100’ün katılması bekleniyor.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın Kırşehir’i Tarım ve Hayvancılığın üssü haline getireceğine inandığını da belirterek, 19 -23 Eylül tarihleri arasında ayrıca yöresel ürün üreticilerinin de stand açacağını sözlerine ekledi. (HABER:BEYHAN BALLI)