Başkan Mehmet Tekin ve yönetim kurulu şoför esnafına unutulmayacak bir eser kazandırdı…

KIRŞEHİR ŞOFÖRLER ODASI
MODERN HİZMET BİNASINDA

KIRŞEHİR Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın modern yeni hizmet binası sessiz sedasız hizmete açıldı.
2014 yılında Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın başkanlığına seçilen ve iki dönemdir bu görevini başarıyla yürüten Başkan Mehmet Tekin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte büyük çaba ve emekler verdi ve üyelerine modern bir hizmet binası ile birlikte 8 ofis ve 1 dükkan olmak üzere 900 m2’lik bir kalıcı bir eser kazandırdı.
Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın eski başkanlarından Mehmet Yılancı’nın kazandırdığı hizmet binası, araç ve gereçlerin üzerine yenilerini eklemek üzerine, üyelerinin desteği ile 2014 yılında başkanlığa seçilen Mehmet Tekin, 6 yıllık görev süresini ve kazandırdığı modern hizmet binasının sürecini gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e anlattı.
Üyelerinin bütün sorunlarını çözmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan ve Kırşehir şoför esnafının her şeyin en güzeline layık olduğunu her ortamda vurgulayan Mehmet Tekin, şunları söyledi:
“2014 yılında şoför esnafımızın desteğiyle Şoför ve Otomobilciler Odası’nın başkanlığına seçildikten sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte esnafımızın her zaman yanında olduk ve onların hür türlü sorununu çözümlemek için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. 2016 yılında bizim hizmet binamızın da bulunduğu eski Bağ-Kur binasının altında 1 kat, 9 küçük dükkânla birlikte toplam 275 m2’lik bir alana sahiptik. Bağ-Kur’a ait binanın satışa sunulması üzerine oda olarak 3,5 milyon lira ödeyerek binayı komple satın aldık. Ardından burayı nasıl değerlendiririz diyerek yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte kolları sıvayarak çalışmalara başladık. Kırşehir’deki pek çok inşaat firması ile görüştük ve sonunda 2017 yılında yüzde 50 hisse karşılığında Demirbilek Emlak İnşaat’a verdik. 3 yıllık inşaat sürecinin tamamlanıp bitirilmesi üzerine yaptığımız sözleşme gereğince ilgili firmadan 8 ofis, 1dükkan olmak üzere 900 m2’lik bir alana sahip olduk. Ayrıca binamızdan üst kuruluşumuz olan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne de 100 m2’lik bir ofis verdik. 854 faal üyemize yeni binamızda en güzel hizmetleri vermenin mutluluğunu yaşayacağız.
“Yıllar önce odamıza ilk arsayı alarak hizmet binası kazandıran, odamıza birçok araç ve gereç alarak üyelerimizin gönlünde taht kuran eski başkanımız Sayın Mehmet Yılancı ağbimize çok teşekkür ediyoruz. Onun verdiği hizmetleri gelecek kuşaklara aktarmak için binamızın girişine onun adını vererek yaşatmayı uygun gördük. Buradan bir kez daha Mehmet Yılancı ağbimize teşekkür ediyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.
“Ayrıca ihale sürecinde bizlere her türlü destek ve katkıyı sunan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Bahamettin Öztürk’e, yönetim ve denetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyoruz.
“Yine modern hizmet binamızı yapmak için bizlerin her türlü istek ve taleplerini yerine getirerek binayı bizlere zamanında teslim eden Demirbilek Emlak İnşaat’a yürekten teşekkür ediyorum.”
Başkan Mehmet Tekin, binanın yapımı sırasında Çiçekdağlı bir işçinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla açılış yapmayı içlerine sindiremediklerini, ayrıca koranivürüs nedeniyle 212 servisci esnafının çalışamadıkları için büyük ekonomik sıkıntı içinde bulunduğu bir dönemden geçerken şatafatlı ve gösterişli açılış programı yapmak yerine sessiz sedasız taşınıp hizmete başlamayı uygun gördüklerini de sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)