Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin müjdeyi verdi…

KIRŞEHİR ŞOFÖR ESNAFI
RAHAT BİR NEFES ALDI

Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Sayıştay’ın hat ve plaka iptal kararını Anayasa Mahkemesi’nin bozarak şoför esnafına çiftte bayram yaşattığını açıkladı.
Sayıştay’ın 2016 yılında aldığı bir kararla tüm Türkiye’de faaliyet gösteren taksici, minibüsçü ve servis araçları plakalarının sürekli olamayacağını belirttiğini, ancak bunun büyük bir hata olduğunu her platformda hep savunduklarını dile getiren Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, Sayıştay’ın hat ve plaka iptal kararını Anayasa Mahkemesi’nin 4 Mayıs 2021 tarihinde bozarak şoför esnafına çiftte bayram yaşattığını söyledi.
Resmi gazetede yayınlanan Anayasa Mahkemesi kararı ile ülke genelinde tüm Ticari araç işletme hakları mülkiyet hakkı kapsamında değerlendirildiğini ve Sayıştay raporuna istinaden yapılan hat ve plaka iptalleri hatalı bulunduğunu ifade eden Başkan Mehmet tekin, bu kararın tüm şoför esnafına hayırlı olması dileğinde bulundu.
Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda düzenlediği basın toplantısıyla müjdeli kararı tüm şoför esnafına duyurarak Başkan Mehmet tekin, şunları söyledi:
“Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimiz de 2016 yılından bu yana şoför esnafımız  yakından ilgilendiren bir Sayıştay kararı vardı.  Sayıştay Ticari taksi, minibüs ve servis araçları hatlarının sürekli olmayacağını, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre yeniden yapılarak  bunlara süre ve zaman verilmesi isteniyordu. Bu karara istinaden 2016 yılında Kırşehir Belediyesi’nin de tuttuğu bir kararı vardı. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na buradan teşekkür ediyorum. Çünkü zor bir süreçten geçiyoruz. Burada Sayın Başkanımız ‘bir bedel ödenecekse ben de öderim’ diyerek şoför esnafımıza hep sahip çıkmıştır. Bu bizim için de şoför esnafımız için çok kıymetli idi. Kırşehirimizde böyle bir sıkıntı yoktu, ama tüm Türkiye’de önemli bir sıkıntı idi. Sayıştay’ın aldığı karar da ciddiydi. Bu konuda defalarca söyledik. Anayasa’nın 13 ve 15. Maddesine göre kişilerin mülkiyet hakkı vardı, Sayıştay’ın kararının yanlış olduğunu her ortamda dile getirerek bu karardan dönülmesini istedik. Sonunda  Anayasa Mahkemesi Sayıştay’n ve Belediyemizin de aldığı kararları iptal ederek bozdu ve bu önemli karar 4 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Anayasa Mahkemesi ‘siz böyle bir kararla bu hatları alamazsınız’ diyerek Sayıştay’ın kararını bozdu. Böylece adalet tecelli etmiş oldu. Karar esnafımıza hayırlı olsun. İnşallah uzun bir aradan sonra, pandemiden dolayı büyük sıkıntı yaşayan esnafımızla birlikte ilk kez çifte bir bayram yaşayacağız. Bayramdan sonra TBMM Belediye kanunlarında gerekli değişiklikleri yaparak bu sorunu tamamen yasal hale getirerek çözülmüş olacak. Biz ülkemizin bir hukuk devleti olduğuna inandık. Hukuk bugün işledi. Kanun sadece bir kitapta yazılı olan kurallardan ibaret değil. Kanun adalet ve vicdandır. Eğer bunlar olmuyorsa orada ne haktan, ne hukuktan bahsedilemez. Burada hem hak, hem hukuk tecelli etti. Bu konuda emeği geçenlere esnafım adına teşekkür ediyor, kararın şoför esnafımıza da hayırlı olmasını diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)