Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) salgınının tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de yarattığı ekonomik kriz işverenlerimizi çok zor durumda bırakırken, Kırşehir SGK İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz, Devletimizin desteğini alarak bu zorlu dönemi başarıyla atlatan işverenlerini sık sık ziyaret ederek hem sorunlarının çözümüne katkı sunuyor, hem de her konuda destek veriyor.
Kırşehir SGK İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz, Kırşehir’de işverenlerin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen, KOVİD-19 salgınından ileri gelen, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulmasına neden olan, ekonomik krizdeki işyerlerini ziyaret ederek işverenlerin sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm için destek veriyor.
Pandemi dolayısıyla aylarca mücadele ederek işyerlerini hiçbir zaman kapatmayarak, üretime ara vermeyen, işçi çıkarmayan, tam tersine yeni işçi alarak istihdama büyük katkı sağlayan işyerlerini giden İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz bu işyerlerini ziyaret ederek işletme sahiplerine teşekkür belgesi takdim etti. 
Petlas A.Ş., Çemaş A.Ş., Tutgu Gıda Ltd. Şti. (Şeker Fabrikası), Eraslanlar Ltd. Şti., Granitaş Granit San. A.Ş., Sarılar Kilitli Parke Tic .Ltd. Şti., Kızılırmak Eğt.Tic. A.Ş., Üçler Lojistik Ltd.Şti.’ni  ziyaret eden  İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz, işverenlere teşekkür etti.
İl müdürü Akdeniz, sorun ve beklentilerini dinlemek için gerçekleştirdiği ziyaretlerde yapmış olduğu konuşmada, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde Sosyal Güvenlik Kurumumuz tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de pandeminin yarattığı ekonominin daralma dönemlerinde ve kriz ortamında, istihdam yaratan özel sektör bazlı destekler ve teşvikler ile, özel sektörün yatırım yapması için elverişli bir ortam oluşturmaya çalışmaktadır. Biliyoruz ki özel sektör tarafından gerçekleştirilecek olan yatırımlar ekonomide üretim kapasitesini artırırken, istihdamı da artıracak ve oluşturacağı talep yoluyla ekonomik büyümeyi hızlandıracaktır. Devletimiz insanı merkeze koyan, işgücünü eğitim düzeyine, vasıf ve yeteneğine uygun ve devamlı işlerde çalıştırabilme koşullarını sağlayan, normal çalışma usullerinin dışında çalışanların haklarını güvenceye alacak ve esnek çalışma modellerine uygun mevzuat düzenlemeleri gerçekleştirmekte, girişimciliği desteklemek, kayıtsız ekonomiyi daraltmak ve özellikle küçük ve orta boy işletmeler üzerinde üretim ve istihdam artışını sağlamak amacıyla, istihdam ve işgücü maliyetlerini düşürücü önlemler almakta, kadınlar ve eğitimli gençler gibi bazı kesimlerin çalışma hayatına katılımlarının sağlanması için bir istihdam politikası yürütmektedir. Covid-19 virüsünün yarattığı pandemi döneminde işletmelerinizde istihdam sayınızda azalmayı düşünmeyerek aksine yeni işçiler alarak istihdam artışına katkı verdiniz. İlimize ve Ülke ekonomimize vermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ederim. İlimizde sizin gibi işletmelerin Allah sayını artırsın” dedi.
İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz tarafından gerçekleştirilen bu organizasyon işverenler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Ziyaret edilen işverenler “Devletimiz, bu zorlu dönemde bizlere vermiş olduğu teşviklerle bizim yanımızda olduğunu göstermiştir. İlimizde de SGK İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz’in bizleri ziyaret ederek sıkıntılarımızı ve beklentilerimizi dinlemesi ve verdiğimiz özverili mücadeleyi Teşekkür Belgesi ile takdir etmesi bizleri son derece sevindirmiş, Devletimizin kurumlarının yanımızda olduğunu bizlere somut şekilde hissettirmiştir” diye ortak duygularını dile getirdiler. 
Kırşehir SGK İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz’in, bu tür ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde diğer işyerlerine de devam edeceği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)