İşte Kırşehir sevgisi böyle olur!... OSB’de 35 kişiye istihdam yarattı…

Kırşehir Organize Sanayi’ye kurulan kağıt fabrikası açıldı

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden kurulan Beyoğulları Kağıt ve Kağıt Ürünleri İmalat ve Ambalaj Sanayi’ye ait kağıt ve ambalaj ürünleri üreten fabrika törenle hizmete açıldı.

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 8 bin metrekare kapalı ve 17 bin 500 metrekare açık alan üzerinde kurulan Beyoğulları Kağıt ve Kağıt Ürünleri İmalat ve Ambalaj Sanayi’nin açılış törenine Vali H. Mete Buhara, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Süleyman Eraslan, CHP İl Başkanı Baran Genç, MHP İl Başkanı Arif Kılıç, bazı daire müdürleri, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayiciler katıldı.

Beyoğulları Kağıt ve Kağıt Ürünleri İmalat ve Ambalaj Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Doğantekin bir Kırşehir’li olarak bir Kırşehir sevdalısı olarak, Kırşehir’e böyle bir eser kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kendi öz sermayeleriyle Kırşehir’e vefa borcunu yerine getirdikleri için de büyük mutluluk duyduklarını belirten Süleyman Doğantekin “Bir Kırşehir sevdalısı olarak uzun yıllar yurt dışında ticaretle uğraşarak birçok sektörde başarılı çalışmalara imza attık. Ancak içimizdeki memleket hasreti ve köklerimize olan bağlılığımız nedeniyle uzunca bir süredir doğup büyümüş olduğumuz bu topraklarda Kırşehir’e olan vefa borcumuzu ödemek için bugün burada bulunmaktayız. Kırşehir’e kendi öz sermayemizle yatırım yapma kararı aldık. Birçok dezavantajları göze alıp yeni bir başlangıç yapma gücünü hayata geçirerek bizler için çok zor bir süreçti. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğini üretimde ve kalitede devamlılığın gerektiğini yakalamak adına çok büyük önem arz ettiğinin farkında olarak kadın çalışan sayımızı daha fazla arttırdık” diye konuştu.

Ardından bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürülebilir bir üretim sürecini gerçekleştirmek için yola çıkan Beyoğulları Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri’nin ilimizde faaliyet gösterecek olması çevre ve çevre duyarlılığı konusunda Kırşehir’imiz açısından hem bir örnek hem de bir şanstır. Temennimiz Doğa Dostu Üretim ve Çevre Sertifikasına sahip olan bu ve buna benzer işletmelerimizin artmasıdır. Kâğıt hammaddeli ürünlerin üretiminde ve geri dönüşümünün de insana ve çevreye faydalı bir şekilde faaliyet gösteren işletmeler çağdaş ve modern şehirlerin olmazsa olmazları olmuştur. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz işletmemizin de çalışmalarında, şeffaflığı ilke edinerek yola çıkmış olması bizleri gururlandırmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir!” sözü üretim eksenli bir gelişmenin nasıl olabileceğini bizlere işaret etmektedir. Kırşehir odaklı büyümeyi önüne hedef olarak koyan Beyoğulları Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri’nin şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, fabrikanın Kırşehir'e hayırlı olması dileğinde bulundu.

Son konuşmayı ise Vali Mete Buhara yaptı. Vali Buhara, ülke ve ilimiz ekonomisi ile istihdamına katkı sağlayan sanayicilere destek vereceklerini belirterek girişimcileri Kırşehir'e yatırım yapmaya davet ederek “Bugün Kırşehir’de yeni bir başlangıcın açılışında birlikteyiz. Ben ziyadesiyle mutluyum kendi adıma. Kırşehir’in bazı eksikleri var bazı dezavantajları var ama ben şuna inanıyorum Türkiye haritasını karşımıza alıp Türkiye’nin tam ortası neresi diye bakarsak orada Kırşehir var. Kırşehir ön önemli halterin üzerinde yer alıyor. Eğer bugüne kadar istihdam olarak kendi hakkettiği yere gelemediyse bunda hepimizin mesuliyeti vardır. Hepimiz bazı şeyleri eksik yapmışızdır ama kaybedilen bir şey yok. Kırşehir’in bu konumundan kaynaklı avantajını ve Kırşehir’in sahip olduğu beşeri sermayesinin avantajını kullanarak Kırşehir çok daha farklı bir il olacak. Biz kamu olarak valilik olarak kendi üzerimize düşeni yapacağız arkadaşlar. Kırşehir’i en kısa zamanda hakkettiği yere taşıyacağız. Açılan bu fabrikasının İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Beyoğulları Kağıt ve Kağıt Ürünleri imalat ve Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait fabrikanın açılışı yapıldı.

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Beyoğulları Kağıt ve Kağıt Ürünleri imalat ve Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak 2022 yılı Mart ayından itibaren 17500 m2 açık alan ve 8000 m2 kapalı alan üzerine inşa edilmiş alanda kağıt bardak, çorba kasesi, döner box, streç film, alüminyum folyo, pipet ve kese kağıdı ürünlerini 17 üretim süreci makinesi ve 35 çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

Fabrikanın misyonu, değişimin ve ilerlemenin yerel dinamiklerin ve geçmişin birikimi üzerine kurulu bir anlayışla gerçekleştireceğini bilerek rekabetçi ve sürdürülebilir bir üretim sürecini gerçekleştirmek. Kırşehir odaklı bir büyüme ve anlayışı ve Kırşehir’in Ahilik değerlerinden gelen birikimler ile sadece bölgesinde değil, uluslararası camiada oda alında başarılı bir konuma gelmek.

Fabrika sahip olduğu çevre ahlaki hassasiyeti ile toplamda 17 doğa dostu çevre sertifikasına sahip. Kağıt hammaddeli ürünlerin üretiminde teknoloji ve insan kaynaklarını sürekli geliştirerek müşteri odaklı çalışmayı ilke haline getirmek. Bu sebeple çalışanların ilgi ve deneyimlerini arttıracağı hizmet içi eğitim faaliyetleri ile üretimde insan ve emek odaklı anlayışını sürdürmek. Fabrikanın üretiminin her aşaması çalışanların tedarikçilerin, paydaşların ve müşterilerinin şeffaf bir şekilde incelenmesine her zaman hazır ve açık olacak. (HABER: BEYHAN BALLI)