MÜSİAD Kırşehir Başkanı Ömer Ali Öz, PETLAS’ın ISO 500 sıralamasındaki yükselişi nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak PETLAS’ı bu başarısından dolayı kutladı. 
MÜSİAD Kırşehir ailesi olarak lastik sektörünün yerli sermayeli kuruluşu PETLAS’ın İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 82. sırada yer almasıyla gurur duyduklarını ve kendilerini bu büyük başarılarından dolayı kutlayan Başkan Ömer Ali Öz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“PETLAS’ın başarısının, yerli Ar-Ge yatırımlarının yanı sıra, kapasite, marka yatırımları ve artan ihracat gücünden geldiğini biliyoruz. 1976 yılında askeri amaçlı lastikler için dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla kurulan PETLAS; İSO 500 listesinde, bir önceki yıl 95. sırada yer almıştı. Yüzden fazla ülkeye ihracat yapan ve yurt genelinde 850’yi aşkın bayisiyle hizmet vermekte olan PETLAS bu yıl 82. Sıraya yükselmiş bulunmakta önümüzdeki yıllarda ilk 50 ye girmesini temenni ediyoruz. Bu büyüme ivmesinin şehrimize yansımasının, 4150 kişiye sağlanan istihdamın ilerde daha da artacağı, lastik sektörünün entegre yan sanayi üretimlerinin minimalde olsa şehrimizden karşılanabileceği ümidimizi arttırmıştır.
“PETLAS’ın yaptığı yatırımlar doğrultusunda sağlanan kapasite artışı ve yüksek kaliteli ürünlerle, premium binek araçları dahil birçok yeni segmentte başarılı olarak yerini alması, milli arge ile geliştirilen teknoloji sayesinde binek araçlardan kamyon ve otobüslere, traktörlerden askeri birlik ve güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara, iş makinelerinden İHA’lara, ülkemizi geleceğe taşıyan lastikleri üretmesi ve bu lastikleri bir Türk markası olarak dünya pazarlarına da sunması ülkemiz ekonomisine çok ciddi katkı sağlamaktadır.” (HABER: BEYHAN BALLI)