Kırşehir Çalıma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile BİM Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi arasında İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 20 kişilik Perakende Satış Elemanı (Tezgahtar) mesleğinde sözleşme imzalandı.
Kırşehir İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada  ‘‘İstihdama katkı sağlayan önemli firmalardan biri olan BİM Marketler ile imzaladığımız İşbaşı Eğitim Programından faydalanacak olan katılımcıların mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinebileceklerini belirtti. İşbaşı Eğitim programları ile İşgücünün geliştirilmesine, işsizliğin en aza indirilmesine Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu olarak katkı sağlamaya devam ediyoruz’’ dedi.
3 ay sürecek olan 20 kişilik bu kursta programa fiilen katıldıkları gün üzerinden katılımcıların Genel Sağlık Sigortaları (GSS) primi yatırılacak ve günlük 108,68 TL aylık ise 2.825,68 TL cep harçlığı ödenecek. 
Ayrıca İşbaşı eğitim programı katılımcılarına program sonunda, katıldıkları programa ilişkin bilgileri gösteren İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası verilecek ve program sonunda katılımcıların en az % 50’sinin istihdam edilmesi planlanıyor. (HABER MERKEZİ)