Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve Çalışma Genel Müdürü İstihdam Politikaları Daire Başkanı Vekili İbrahim Demircan Kırşehir Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünü ziyaret ederek “Çocuk İşçiliğini ve Mevsimlik Tarım İşçilerini (METİP) baz alan bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdiler.
Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve Çalışma Genel Müdürü İstihdam Daire Başkanı İbrahim Demircan eşliğinde yapılan bilgilendirme toplantısına; Kırşehir İş Kur İl Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Ünal, aynı zamanda Kırşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personellerinden oluşan  “Çocuk İşçiliği Mücadele Komisyon Üyeleri” katılımlarını sağlamışlardır.
Yapılan toplantıda Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, “çocuk işçiliği konusuna değinmiş ve çocuk işçiliğinin en aza indirilebilmesi için çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaların ne olduğu konusunda bilgilendirme yapmıştır. Toplantıya katılan katılımcıların önerilerini önemsediğini söyledi.
Demircan ise Mevsimlik Tarım İşçileri (METİP) Projesi konusuna değinmiş, katılımcıların görüş ve önerilerini aldı.
Yapılan toplantı konusunda konuşan İl Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi Ünal “Ülkemizde Çocuk İşçiliği konusunda farkındalık oluşmuştur, çocuk işçiliğini önlemek için farklı projeler ve çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda ilimiz gerekli çalışmayı yapmış ve yaptığımız çalışmalara ek olarak neler yapabileceğimiz konusunda görüş ve önerilerimizi Genel Müdürümüz Nurcan Önder’e iletmiş bulunmaktayız ”dedi. 
Daha sonra UNICEF Temsilcisi, Sosyal Politika Sorumlusu Melih Akın ve Aile Çalışma Sosyal Hizmet Uzmanı Turan Türk Avrupa Birliği kapsamında yapılan çocuk işçiliğini analiz eden projelerle ilgili açıklama yaptı.
Aynı gün içinde Çalışma Genel Müdürü Önder, Çalışma Genel Müdürü İstihdam Daire Başkanı Demircan ve Kırşehir Çalışma ve İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ünal, Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler sundular. (HABER MERKEZİ)