CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM’de tarımsal politikaları eleştirdi:

"KIRŞEHİR'DEKİ DEVLET DESTEKLERİ OLDUKÇA YETERSİZ"

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan hükümetin tarımsal üretimde uygulamakta olduğu yanlış politikaları TBMM'de gündeme getirdi.
Milletvekili Metin İlhan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve geçiminin tamamını bu işten elde eden vatandaşın tarımsal üretimin her bir ayağında yaşadığı sıkıntılar ile hükümetin tarımsal üretime ilişkin uygulamakta olduğu yanlış politikaları TBMM Genel Kurulu'nda dile getirerek çözümünü istedi. 
İLHAN: "KIRŞEHİR'DEKİ DEVLET DESTEKLERİ OLDUKÇA YETERSİZ..."
İlhan, hükümetin tarımsal üretim ile ilgili yanlış politikalarının Kırşehir çiftçisini iflas noktasına getirdiğini belirterek devlet desteklerinin oldukça yetersiz olduğuna değindi ve pandemi sürecinde sunulan tohum hibe desteğinden Kırşehir'in sadece 2 ürün için ve çok yetersiz miktarda yararlanabildiği örneğini verdi.
Milletvekili İlhan, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi sonucu artan maliyet ve nakliye girdilerinin de pancar üreticilerini mağdur ettiğini vurguladı.
BESİ ÇİFTLİKLERİ BOŞ KALMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYADIR.
Kırşehir ekonomisine yıllık yaklaşık 1 milyar lira gibi çok önemli bir katma değer sağlayan besi çiftliklerinin de ekonomik darboğaz sebebiyle çok zor günler yaşadığını dile getiren İLHAN, üreticilerin milyonluk besi çiftliklerinin boş kalması tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun, süt üreticilerinin de ineklerini kesmek zorunda kaldığının altını çizerek besicilerin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek adına meclis başkanlığına sunduğu araştırma önergesinin de hala gündeme bile gelmediğini kaydetti.
Son olarak CHP Milletvekili İlhan, hükümetin can çekişen Kırşehir çiftçisini görmesinin ve ivedilikle destek olmasının büyük önem arz ettiğini söyleyerek sözlerini noktaladı. (HABER MERKEZİ)