Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, 200 gramı 2 lira 25 kuruştan satılan ekmeğin fiyatının bugün itibariyle 2 lira 75 kuruşa yükseltildiğini açıkladı.

 Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, un, elektrik, maya, akaryakıt ve işçilik başta olmak üzere birçok girdiye gelen yüklü zamların ardından aylardır zararına satış yapan fırıncıların zam talebinin uygun görüldüğü ve 200 gramı 2 lira 25 kuruş olan somun ekmeğin fiyatının gramajı aynı kalmak şartıyla 2 lira 75 kuruşa olduğunu açıkladı.

Başkan Bahamettin Öztürk, “Fırıncılarımızın zor zamanlardan geçtiğini, kâr oranlarının düştüğünü hatta zararına satış yaptığını bildiğimiz için zam kararı verdik. Bu duruma istinaden fırıncı esnafımızdan gelen talepler sonrası birliğimiz tarafından Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte yeni bir fiyat tarifesi belirlenmiştir. Buna göre 200 gram ekmek çeşitlerinin fiyatı 2,75 TL’ye 400 gram ekmek çeşitlerinin fiyatı ise 5,50 TL’ye yükseltilmiştir. Zam kararı onaylanmadan ekmeği yüksek fiyattan satan fırıncılara ise gerekli işlemler yapılmıştır. Fırıncı esnafımızın belirlenen kurallara riayet ederek satışlarını gerçekleştirmesini, aksi halde cezai işlemlere maruz kalacağını hatırlatırız. Fırıncılarımızın daha kaliteli ekmek üreterek halkımıza sunmalarını istiyoruz” dedi.

 Zam kararının Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü Başkanlığı’nda Esnaf Odaları, TSO, ilçe temsilcileri ile birlikte gerçekleştirilen toplantıda onaylanarak yürürlüğe girdi ve bugünden itibaren zamlı fiyattan satışlara başlandı  (HABER: BEYHAN BALLI)