TMO 2022 yılı buğday alım fiyatlarını açıklandı…

KIRŞEHİR ÇİFTÇİSİ FİYATTAN MEMNUN

Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu: “Olması gereken bir fiyattı. Umarız girdi fiyatları artmaz. Artarsa bir anlamı yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yılı hasat döneminde uygulanacak hububat taban fiyatları açıklandı. Kırşehir’de çiftçiler taban fiyattan memnun olduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl ki alım fiyatlarını duyurdu. Erdoğan’ın açıklamasına göre, Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl ton başına arpa alım fiyatı 5500 lira ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlendi. Prim ödemesinden, ürününü TMO'ya veren çiftçiler yararlanabilecek. Ekmeklik buğdayda ton başına alım 6 bin 50 lira ve bin lira prim olmak üzere toplamda ton başına 7 bin 50 lira ödeme yapılacak.

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hububat taban fiyatının çiftçilerin beklediği bir rakam olduğunu belirterek “Olması gereken bir fiyattı. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Geçen yılki mazot, gübre ve ilaç fiyatları ile bu yıl ki rakamlar aynı değil. Büyük artış yaşandı. Açıklanan taban fiyat Kırşehir’deki çiftçilerimizi sevindirmiştir. Umarız girdi fiyatları önümüzdeki süreçte daha da fazla artmaz. Mazot, gübre ve ilaç fiyatları sabit kalmazsa taban fiyatının artması hiçbir anlam ifade etmez. Dileğimiz hükümetin artık fiyatların sabit kalması için gereken çalışmaları yapması” ifadelerini kullandı.

Bu arada Cumartesi ve Pazar günü ilimizde bazı köylerle yaşanan yağmur ve dolunun ekili alanlara zarar verdiği, Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinin zarar tespit çalışmalarını sündürdüğü öğrenildi.  (HABER: BEYHAN BALLI)