Kırşehir Belediyesi MEDAŞ'a önceki dönemden kalan 2 milyon TL borcunu kapatırken,  toplam enerji ihtiyacını yaklaşık 4'te 1 oranda düşürecek GES projesini hayata geçirdi. 
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun ilk icraatlarından birisi güneş enerji projesi hazırlatmak oldu. Aylık 6 megawatlık elektrik kullanımı olan ve MEDAŞ'a önceki dönemden 2 milyon TL borcu olan Kırşehir Belediyesi'nin bu borcunu kapatan Ekicioğlu, enerji ihtiyacını yaklaşık 4'te 1 oranda düşürecek GES projesi için düğmeye basmıştı. Belediye öz kaynakları ile 20 dönüm alana kurulan ve 5 milyon 300 bin TL'ye mal olan güneş enerji santrali projesi tamamlandı ve faaliyete geçti.
Borçlu bir Belediye devraldıkları için bir yandan tasarrufa yönelen, bir yandan da yatırımlarını sürdüren Başkan Ekicioğlu, “Söz verdiğimiz gibi kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. GES projelerimiz artarak devam edecek” dedi.
Saatte 1 Milyon 379 bin 438 kilowatt elektrik üretecek güneş enerji santrali ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ekicioğlu , '' Söz verdiğimiz gibi,  yapımı tamamlanan Güneş Enejisi Santrali projemizle kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Çevreye duyarlı Güneş Enerjisi Santrali projelerimiz önümüzdeki günlerde artarak devam edecek. Üreten bir Kırşehir'i hep birlikte inşa ediyoruz'' dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)