Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden, esnaf ve sanatkârların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahi Evran'ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla 55 yıldır bayram, 32 yıldan bu yana da hafta niteliğinde düzenlenen Ahilik Haftası 16-21 Eylül tarihleri arasında Kırşehir’de kutlandı.
Cumartesi günü Cacabey Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir'de 'Ben siftah yaptım, komşuma git' geleneğinin esnafın temelini oluşturduğunu ifade eden ve her platform da 'ben değil biz' olmalıyız anlayışını hakim kılmaya çalıştıklarını ifade etti.
Başkanı Öztürk, "Şehrimizde sevgiyi hakim kılarak anlayış ve hoşgörü temelini yaşatma gayretinde olduk. 21. yüzyılın Ahileri esnafımız; üstün vasıflarla devletine ve milletine bağlı ülkesine hizmet etme anlayışında olan dürüstlük ve tok gözlülük anlayışıyla bezenmiş halde kutlamaların merkezinde misafirlerini ağırladı. Esnaf ve sanatkarın desteklenmesi amacıyla, sicil affı sorunun çözülmesi, ucuz Çin malı sorunun çözüme kavuşturulması kalfaların SGK primlerinin devletçe karşılanmasını, esnaf ve sanatkarın kullandığı akaryakıt ve enerjide indirim uygulanmasını, belediyelerce sanatkara tahsil edilen eğlence vergilerinde indirime gidilmesini istiyoruz. Ahi Evran Külliyesinin tamamlanması noktasında devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Şehrimizin gelişimi için çalışmaları devam eden Çevre Yolu, Dörtbin Kişilik Kapalı Spor Salonu, en az 500 kişilik yeni Devlet Hastanesi ve Doğum Hastanesi, hızlı tren hattı, Üniversitemize yeni bölümlerin kazandırılması, Askeri Birlik gibi beklentilerimizin biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)