Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, iş yeri kiralarına yapılan fahiş zamların esnafları zorladığını belirterek esnafların bu zamlar karşısında hakkını araması gerektiğini belirtti.

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk açıklamasında, “Esnaflarımızın sokaklarımızın ışığıdır. Onlar olmazsa ekonominin temeli sarsılır. 2 yıllık bir pandemi sürecinden geçtik. Esnafımız şuan enflasyonla mücadele ediyor. Bunun da üzerine iş yeri sahipleri kiralara fahiş zamlar yapıyor. Esnafımız geçimini zor sağlarken kira derdini de çekiyor. Yapılan bu zamların hukuki dayanağı da yoktur. Mevcut sistemde işyeri sahibi TÜFE 12 ay ortalaması üzerinde zam isteyemez. Mülk sahiplerinin yüzde 100 oranında zam yaparak kirasını ödeyemeyecek durumda olan esnafa ‘dükkânı boşalt’ demesinin hiçbir dayanağı yoktur. Bu, enflasyonu bahane ederek fırsatçılık yapmaktır. Esnaflarımız mutlaka hukuki yönden hakkını arasın. Devletin belirlediği oranda zamlı şekilde kirasını ödesin, fazlasını vermek zorunda değil.” dedi.

STOPAJLAR KALDIRILSIN

İş yeri kiralarından alınan stopaj vergisinin de tamamen kaldırılması gerektiğini belirten Öztürk, “TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandökenin de dile getirdiği üzere kiracı esnaflarımızdan alınan stopaj vergisi tamamen kaldırılmalıdır. Bu vergi esnafımızın sırtında bir yüktür. Kirasını zor ödeyen esnafımız kiradan doğan stopaj vergisini de ödemek zorunda bırakılıyor. Pandemi döneminde bir süre yarı yarıya düşürülen stopaj yeniden gündeme alınarak kaldırılmalı.” dedi. (HABER MERKEZİ)