KIRŞEHİR’DE onbeş gün önce kilosu 1 lira ile 1,5 lira arasında değişen karpuz fiyatları Türkiye'nin erkenci karpuz üretiminin tamamına yakınının üretildiği Adana'da tarladaki kilo fiyatının 10 kuruşa kadar düşmesi sonucu 60-75 kuruşa kadar düştü.
Adana'da kilo fiyatı tarlada 10 kuruş, toptancı halinde ise kalitesi 30 kuruşa kadar düştüğünü belirten Kırşehir’deki Pazar esnafı, nakliye fiyatlarının yüksekliği nedeniyle şimdilik 60-75 kuruşa satılabildiğini söylediler.
Kırşehir pazarcı esnafından Şeref Değerli, karpuz fiyatındaki erken gerilemenin nedenleri ise havanın yurt düzeyinde serin gitmesi üzerine tüketicinin talebi yetersiz kalmasına bağladı.
Piyasada iki kalite karpuzun yer aldığını ve kalitelerin büyüklüğe göre değiştiğini anlatan Şeref Değerli, "Kırşehir’de bu yıl karpuz fiyatları geçen yıllara göre biraz daha erken düştü. Çünkü karpuz tüketimi istenilen düzeye çıkmadı” dedi.
Değerli , karpuz alırken renginin mat olmasına dikkat edilmesi gerektiğini de belirterek, güneş gören bölgesinin sarı olmasına ve vurulduğu zaman tok sesin gelmesi halinde iyi bir karpuz seçilebileceğini sözlerine ekledi.