Kırşehir’de pazarcılar soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle istenilen oranda tezgah açmayınca, marketçilere ve manavlara gün doğdu!

KAR YAĞDI, SEBZE VE MEYVE FİYATLARI KATLANDI

Son 30 yılın en yoğun karını gören Kırşehir’de sebze ve meyve fiyatları adeta ikiye katlandı.

Akaryakıt fiyatlarına gelen büyük zammın ardından fiyatları artan sebze ve meyve fiyatlarına bir de soğuk hava ve kar eklenince yanına yaklaşılmaz oldu.

Türkiye genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle sebze ve meyvenin üretildiği bölgelere ulaşımda etkilendi.

         Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri şehrimizde kurulan pazarlar yoğun kar yağışı nedeniyle kısmen kuruldu. Pek çok pazarcı tezgâh açmadı. Vatandaşlar da soğuk ve kar yağışı nedeniyle Pazara gitmek yerine ihtiyaçlarını marketlerde ve manavlarda karşılama yoluna gitti.

İki hafta önceki sebze ve meyve fiyatlarıyla dünkü fiyatlar arasında neredeyse iki kat bir artış olması dikkat çekti. Marul 4-5 liradan 8-10 lira, maydanoz 2 liradan 4 liraya, yeşil soğan (bağı) 4 liradan 6-7 liraya, 5 lira olan ıspanak 8-10 liraya, 5 lira olan karnabahar 10 liraya,  5-6 lira olan pırasa 10-12 liraya, 12-14 lira olan biber 25 liraya, 15 lira olan patlıcan 25 liraya, 6-8 lira olan domates 15-20 liraya, 6-8 lira olan salatalık 14-15 liraya, 5 lira olan elma 8 liraya, 4 lira olan portakal 6-8 liraya yükseldi.

Şehrimizdeki pazarcılar, sebze ve meyve fiyatlarının kar yağışı ve ulaşımda aksamalardan kaynaklandığını belirterek, “Zaten akaryakıta, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar fiyatların artmasına neden olmuştu. Buna birde olumsuz kış koşulları ve üretimden kaynaklanan düşüşler eklenince fiyatlar neredeyse ikiye katlandı. Yüksek fiyatlar nedeniyle bizim gibi pek çok pazarcı esnafı pazarlara gidip tezgâh açmadı” dedi.

Kırşehir’de vatandaşlar ise pazarcıların tezgâh açmamasını fırsat bilen market ve manavlar da fiyatlarını ikiye katlamalarına tepki göstererek, “Gerekli denetimler yapılmayınca herkes kafasına göre fiyat belirliyor. Zaten alım gücümüz iyice düştü, bu kadar pahalıya kim sebze ve meyve alabilir.  Yetkilileri bu konuda gerekli denetim yapmaya davet ediyoruz” dediler.  (HABER: BEYHAN BALLI)