Mart ayında başlayan Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan ve aylardır oyun oynanmadığı için iş yapamayan Kırşehir’deki kahveci esnafı büyük sıkıntı içinde olduğunu ifade ettiler. 
    Koronavirüs önlemlerinden en çok kendilerinin mağdur olduğunu belirten Kırşehir’deki kahveci esnafı, borçlarını ödeyemedikleri için büyük sıkıntı içinde olduklarını söylediler. 
Kafelerin açıldığını, ancak kahvehane gibi oyun salonlarının kapatılmasıyla zor günler geçirdiğini belirten esnaflar, 6-7 aydır dükkan kiraları başta olmak üzere SGK ve diğer ödemelerini yatıramadıklarına dikkat çekerek, hükümetten destek istediler. 
İsminin verilmesini istemeyen bir grup kahveci esnafı, “Koronavirüs nedeniyle işyerimizin kapatılması kararlaştırıldı. Biz de herkes gibi insan sağlığını düşünerek mekânımızı kapattık. Bu çok doğru bir karardı. Fakat kafeler gibi birçok işyeri faaliyetlerine başlarken bizler hale başlayamadık. Şu an çok mağduruz. Çalışanlarımız da mağdur.  Virüs sebebiyle gerekli tedbirlerin alınması güzel ancak kapalı olduğumuz sürece para kazanamadık. Dolayısıyla kiramızı, elektriğimizi, vergimizi ve özellikle bankalara olan borcumuzu ödeyemedik. Devletimizin bu konuda esnafın da sıkıntısı göz önüne alarak gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Aylardır iş yapamadığımız için borçlarımız birikti, kredilerle ayakta durmaya çalışırken, artık bu kredilerin de geri ödemeleri başladı. Devletimize ödeyemediğimiz için ertelemek zorunda kaldığımız vergilerin de ödeme süresi geldi çattı. Bu borçları ödeme gücümüz yok. Devletimizden beklentimiz biz kahveciler gibi iş yapamayan esnafın kira, vergi, kredi, elektrik gibi borçlarını belli bir süre daha ertelemelidir. Bizler evimizi geçindiremezken, işyeri borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz? Hayatımızı idame ettirebilmemiz için maddi gelire ihtiyacımız var. Devletimizin bizlere destek olması gerekiyor. Yoksa işimiz çok kötü” dedi.
Kırşehir’de işyeri kiralarını ödeyemedikleri gibi bir de dükkân sahiplerinin kiraları arttırmak istediğini belirten kahvehaneciler, “Biz bırakın kirayı arttırmayı, normal kiramızı ödeyemiyoruz. Şimdi bazı meslektaşlarımızın dükkân sahipleri kiralarını arttırma talebinde bulunmuşlar. Şu zor günlerde onların da biraz insaflı olmaları gerekiyor” diye konuştular. (HABER: BEYHAN BALLI)