İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Akın, kentte işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik alınan kararların faydalı olduğuna inandığını söyledi.
Kırşehir'de işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla istihdamın da artırıldığını vurgulayan Akın, "Bilindiği gibi işsizlik en önemli sorunlarımızın başında geliyor. Ülkemizde işsizliğin azaltılması için önemli projeler hazırlanıyor. Yerel istihdam politikalarıyla bizler de istihdamı artıracağız. İllerde de yerel istihdam politikasının belirlenmesinde oluşturulan kurulların önemi büyük. Kurulumuz çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. Kırşehir'de istihdamın arttırılması için çalışıyoruz." dedi.
Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Metin Ülgen Kaya da gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.
Toplantıda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına yönelik görüş ve önerileri alındı.
Kırşehir Vali İbrahim Akın Başkanlığında yapılan toplantıda, İstihdamın artırılması, iş gücü piyasası ve analizi, hedeflerin, uygulanan ve uygulanması yararlı olabilecek teşvikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Mesleki Odalarının Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve Üyeleri, Ticaret Borsası Başkan Vekili ve Üyeleri İle birçok İş adamının katıldığı toplantıda, 2019 yılı sonu ve 2020 başlangıcı için gerekli sunumlar yapılarak ilimiz için ihtiyaç ve uygulanması gereken öneriler görüşülürken, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya tarafından toplantıda bir sunum gerçekleştirildi. (HABER MERKEZİ)